Πρώην μαθήτριες και μαθητές του 2ου Γυμνάσιου Ηλιούπολης, που το Δεκέμβρη του 2010 παρουσίασαν σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης τους μονολόγους των παιδιών της Γάζας, απευθύνονται με επιστολή τους σήμερα που η Γάζα βομβαρδίζεται και πάλι από τους Ισραηλινούς, στους Παλαιστίνιους συμμαθητές τους, λέγοντάς τους λόγια ψυχής που μόνο τα παιδιά μπορούν να εκφέρουν τόσο αυθεντικά.

Το κείμενό τους έχει μεταφραστεί ήδη στα αραβικά, έχει σταλεί στη Γάζα και αύριο το πρωί θα διαβαστεί στους πολιορκημένους μαθητές των σχολείων της μαρτυρικής Γάζας.

Τζένη Σιούτη,καθηγήτρια
του 2ου Γυμνάσιου Ηλιούπολης

Να ξέρετε ότι είμαστε μαζί σας!
Κάθε ανάσα ζωής νικά το θάνατο

Αγαπημένοι μας: Φάτιμα, Ράουαντ, Αμάνι,Τάρεκ, Άχμαντ, Άσραφ…
Πριν κάποιο καιρό σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης στη Γάζα και στο λαό της Παλαιστίνης διαβάσαμε τους μονολόγους που είχατε γράψει. Είχαμε μείνει άφωνοι από τα γεγονότα που ζήσατε κατά τις ισραηλινές επιδρομές. Από τον τρόπο που αποτυπώσατε όλο το εύρος των συναισθημάτων σας σε μία κόλλα χαρτί, με τη βοήθεια του θεατρικού εργαστηρίου στο οποίο συμμετείχατε…
Σήμερα όμως μάθαμε πως οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν ξανά τη Γάζα, είχατε νεκρούς, ανάμεσά τους και τρία παιδιά. Τρεις αθώες ζωές που χάθηκαν άδικα. Όμως γιατί; Γιατί ξανά εκείνοι βάζουν πάνω από τo ενάμιση εκατομμύριο ζωές που ζουν στη Γάζα το κέρδος και το μίσος; Γιατί για άλλη μια φορά αφήνουν τις βόμβες τους να σκορπίσουν το χάος σε ένα λαό που ουσιαστικά το μόνο που επιθυμεί είναι να προστατεύσει το χώμα των προγόνων του; Γιατί ξανά να σκοτώνεται άμαχος πληθυσμός;
Δολοφονούν εν ψυχρώ παιδιά. Βάφουν το χώμα της Γάζας κόκκινο… Και εσείς; Είστε αδύναμοι. Δεν διαθέτετε τον εξοπλισμό τους και γι αυτό συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς. Θέλουμε να μείνετε πάση θυσία ζωντανοί.
Κάθε ανάσα ζωής νικά το θάνατο. Έτσι μια μέρα, θα καταφέρετε να νικήσετε το Γολιάθ του Ισραήλ και να ζήσετε ελεύθεροι. Χωρίς να φοβάστε να περπατήσετε στο δρόμο, χωρίς να φοβάστε μη σας πλακώσουν οι τοίχοι του σπιτιού σας. Να ξέρετε ότι είμαστε μαζί σας, αγωνιούμε για σας! Θα κάνουμε ότι μπορούμε, όσο μικρό και αν είναι αυτό, για να σας βοηθήσουμε όλους, όλα τα παιδιά της Γάζας!
Η σκέψη μας θα σας ακολουθεί! Λευτεριά στη Γάζα! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

15 Νοέμβρη 2012

Μαθητική oμάδα αλληλεγγύης στη Γάζα
και στο λαό της Παλαιστίνης
2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!