Δεν τους σώζει τίποτα!

Η είδηση δημοσιεύτηκε στις 22. 5 στην εφημερίδα σας (μας):

Τον Ιανουάριο 2008 η σύζυγος του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρ. Σαρτζετάκη, που είχε συνταξιοδοτηθεί τον προηγούμενο μήνα μετά από 35ετή υπηρεσία στο τμήμα Επιμελητών Εκδόσεων της Ακαδημίας Αθηνών, διορίστηκε στο γραφείο του άντρα της με Προεδρικό Διάταγμα του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, ως μετακλητή υπάλληλος στην Προεδρία της Δημοκρατίας με μισθολογικό κλιμάκιο 1ο και βαθμό Α΄.

Και σχολιάζει (με θλίψη υποθέτω) ο καλός δημοσιογράφος: «Δεν μας σώζει τίποτα!».

Επειδή δεν συμμερίζομαι την απαισιοδοξία του και επειδή η είδηση μου προξένησε περισσότερη οργή από θλίψη, ας μου επιτραπεί να προσθέσω το δικό μου σχολιασμό: Είναι μάταιο προφανώς, να αναζητήσει κανείς το παραμικρό ίχνος τσίπας στην κατοικία του τέως προεδρικού ζεύγους, που ενθυλακώνει ανενδοίαστα το προϊόν της επαίσχυντης αργομισθίας. Το ίδιο μάταιο είναι να την αναζητήσει στο νυν προεδρικό μέγαρο που συναίνεσε στο διορισμό, ή  στη σημερινή κυβέρνηση που συνεχίζει προκλητικά τη χαριστική παροχή. Ωστόσο με προβληματίζει το γεγονός ότι κανείς τους δεν σκέφτεται, πως σε περίοδο δεινής οικονομικής κρίσης δεν είναι καθόλου φρόνιμο να προκαλείς τόσο ξεδιάντροπα, τους χιλιάδες απολυμένους που τους περικόπτεις την αποζημίωση απόλυσης, τους χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους που τους υφαρπάζεις δυο συντάξεις, τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους και νέες, που τους επιφυλάσσεις  μακροχρόνια ανεργία, αβέβαιο μέλλον και μίζερα γηρατειά. Κλείνω με το σχόλιο του δημοσιογράφου ελαφρώς παραλλαγμένο. Δεν τους σώζει τίποτα! Ή όπως το θέλει ο ποιητής: «…αν ξυπνήσεις, μονομιάς, θάρθει ανάποδα ο ντουνιάς!».

Αθήνα 25.5.10

Ν. Κακουλάκης

Υ.Γ.: Οι βουλευτές της Αριστεράς ασχολήθηκαν με το θέμα ή μήπως το θεωρούν επουσιώδες; Η ενασχόληση με τέτοια θέματα τους φαίνεται λαϊκισμός αναντίστοιχος με το υψηλό επίπεδο του πολιτικού τους πολιτισμού; Γι’  αυτό αφήνουν τον Καρατζαφέρη να στηλιτεύει αυτά τα φαινόμενα και να καρπώνεται τη δίκαιη λαϊκή αγανάκτηση;

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!