Όταν το κάρο πάει μπροστά από το άλλογο, ο αγωγιάτης τι κάνει;

Μην μπορώντας το ΚΚΕ να καλύψει τα απανωτά λάθη των προηγούμενων ηγεσιών του ΚΚΕ της παρανομίας –μετά από 60 χρόνια να δικαιώσει-αναγνωρίσει τους αγωνιστές συντρόφους Νίκο Ζαχαριάδη, Άρη Βελουχιώτη κ.ά.– είναι το ίδιο λάθος των προηγούμενων ηγεσιών της παρανομίας. Γιατί οι Νίκος Ζαχαριάδης και Άρης Βελουχιώτης είναι αναγνωρισμένοι στη συνείδηση του λαού εδώ και 70 χρόνια. Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι οι σύντροφοι Νίκος Ζαχαριάδης και Άρης Βελουχιώτης κ.λπ. λειτούργησαν εις βάρος του Κόμματος του Λαού και της χώρας γενικότερα. Αλλά οι ηγεσίες της εποχής εκείνης μην μπορώντας να φθάσουν το αγωνιστικό ανάστημα των Ζαχαριάδη και Βελουχιώτη, λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν, σχημάτιζαν υπόγειες συμφωνίες και δημιουργούσαν κλίμα προς όφελός τους, πετώντας έξω από το κόμμα τους καθαρόαιμους αγωνιστές κομμουνιστές.
Τον Νίκο Ζαχαριάδη δεν τον καθαίρεσαν ως υποστηριχτή της λαθεμένης Συμφωνίας της Βάρκιζας, αλλά ως κατάσκοπο της μαύρης αντίδρασης εις βάρος του Κόμματος. Συνεπώς εάν ήταν κατάσκοπος κακώς η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ τον δικαίωσε. Τον δε Θανάση Κλάρα (Άρη Βελουχιώτη) τον καταδώσανε στη μαύρη αντίδραση γι’ αυτό υποχρεώθηκε να αυτοκτονήσει, γιατί διαφώνησε με τη λαθεμένη Συμφωνία της Βάρκιζας που το Κόμμα έκανε.
Έλεος πια! Πότε θα έρθει η ώρα να πάει το άλογο μπροστά από το κάρο; Να δει και ο λαός τι θα κάνει.
Συνεπώς τι μένει να βγάλουμε από αυτή την κίνηση της τωρινής ηγεσίας του ΚΚΕ; Π.χ. έπρεπε να βγει και να ζητήσει συγνώμη από όλους τους συντρόφους της χώρας, όταν επιτέλους κατάλαβε τα λάθη των προηγούμενων ηγεσιών του ΚΚΕ της παρανομίας. Το ερώτημα το δικό μου είναι πότε η τωρινή ηγεσία του ΚΚΕ θα αναγνωρίσει το λάθος χιλιάδων διαγραφών που έγιναν στο 13ο συνέδριο του Κόμματος. Εκτός αν θέλει να λαμβάνει υπόψη της τις αποφάσεις του συνεδρίου του κόμματος όπως αυτή πορεύεται. Πάντως η απόφαση του 12ου συνεδρίου του Κόμματος το ’87 το έλεγε: «Το ΚΚΕ με την Αριστερά και το λαό για την αλλαγή προς τον σοσιαλισμό». Οπότε οι εκλογές το 1989 κάτι έδειξαν, τουλάχιστον το πετύχαμε το σπάσιμο του δικομματισμού. Αυτό δεν λέει ότι λύσαμε το πρόβλημα και τελειώσαμε, όχι, αλλά προβληματιζόμαστε και προχωρούμε παραπέρα. Τώρα που ο δικομματισμός διέλυσε, το σύστημα κατέρρευσε, ο λαός να αναστενάζει, πού είσαστε για να δούμε τι θα κάνουμε γι’ αυτή τη χώρα και το λαό;
Σύντροφοι του Περισσού, «ανοίξτε τα τρίφυλλα παράθυρα των γραφείων σας» να μπει λίγος καθαρός αέρας μέσα, έτσι θα δείτε ότι υπάρχει έξω κόσμος που υποφέρει. Τότε να είστε σίγουροι ότι κάπου θα ανταμώσουμε.
Προσοχή σύντροφοι του ΚΚΕ μην φορτωθούμε τις εγκληματικές ενέργειες του δικομματισμού και του συστήματος. Εάν αδιαφορήσουμε τώρα που όλα διέλυσαν και ο λαός υποφέρει πραγματικά, θα φέρουμε ευθύνες απέναντί του. Με τη δικαιολογία ότι έχουμε ιδεολογικές διαφορές. Στην άκρη αυτές οι μικροδιαφορές, ήρθε επιτέλους ο καιρός να υπερασπιστούμε τη χώρα και το λαό μας.

Ο Σύντροφός σας
Γιάννης Γούναρης, Ποδοχώρι Καβάλας, 5/10/2011.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!