Αρχική κοινωνία Επίθεση ΕΛ.ΑΣ.-Χρυσής Αυγής στα γραφεία του ΣΕΚ

Επίθεση ΕΛ.ΑΣ.-Χρυσής Αυγής στα γραφεία του ΣΕΚ

Σκηνές….Πάτρας στο κέντρο της Αθήνας έζησαν μέλη του ΣΕΚ (συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) μετά από προσπάθειά τους να σώσουν έναν μετανάστη από τα χέρια αστυνομικών οι οποίοι νωρίτερα είχαν βιαιοπραγήσει εναντίον του.

Ήταν λίγο μετά τις 11.30 το πρωί της Πέμπτης, όταν ομάδα αστυνομικών χτύπησε άγρια διερχόμενο μετανάστη, τον οποίο και τελικά προσήγαγαν. Μέλη του ΣΕΚ που ήταν παρόντες στον ξυλοδαρμό παρενέβησαν για να τους σταματήσουν, ενώ την ίδια ώρα γινόταν προσπάθεια καταγραφής των γεγονότων με φωτογραφική κάμερα.
Οι αστυνομικοί, αφού στράφηκαν εναντίον τους, με πρόφαση ότι είχαν κρύψει τον μετανάστη στα γραφεία τους, βρήκαν συμμάχους στη βία ομάδα ακροδεξιών οι οποίοι έσπευσαν να ενισχύσουν τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.
Μέσα σε λίγα λεπτά αστυνομικοί σε συνεργασία με τους φασίστες επιχείρησαν να εισβάλουν στα γραφεία του ΣΕΚ στην οδό Αναξαγόρα 14Α στην Ομόνοια όπου ακολούθησαν σκηνές ψυχολογικής βίας και τρομοκρατίας: «Με κραυγές ακραίας χυδαιότητας («Π… βγείτε έξω», «Π…δεν είστε Έλληνες») και χτυπώντας με κλωτσιές την κύρια είσοδο διεκδικούσαν να συλλάβουν δημοσιογράφο της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη που φωτογράφιζε τις βιαιότητες σε βάρος μεταναστών που είχαν προηγηθεί καθώς και τη συντρόφισσα Μαρία Στύλλου, υπεύθυνη της Κ.Ε. του ΣΕΚ, που διαμαρτυρήθηκε για τις ρατσιστικές αυθαιρεσίες των αστυνομικών», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, κάνοντας λόγο για ξεκάθαρη απειλή στις δημοκρατικές ελευθερίες. Το περιστατικό καταδίκασε με ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καλώντας τους δημοκράτες πολίτες να μην εφησυχάζουν μπροστά στην άνοδο της ακροδεξιάς και του ρατσισμού.

Νέα αναβολή
της δίκης της Σκορδέλη
Την ίδια ώρα η δίκη της υποψήφιας με τη Χρυσή Αυγή, Θέμιδας Σκορδέλη έπαιρνε νέα αναβολή (την 6η κατά σειρά) για τις 25 Σεπτεμβρίου του 2012.
Η γνωστή από τη δράση της στον Άγιο Παντελεήμονα για επιθέσεις εναντίον μεταναστών υπό τον μανδύα της αγανακτισμένης, αγαπημένο πρόσωπο των ΜΜΕ ως…αναλύτρια σε θέματα εγκληματικότητας, κατηγορείται για συνέργεια στο μαχαίρωμα μετανάστη στον Άγιο Παντελεήμονα μαζί με δύο ακόμη ακροδεξιούς.  
Η νέα αναβολή τη δίκης αποφασίστηκε μετά από την αποδοχή του αιτήματος των κατηγορουμένων να κληθεί ως μάρτυρας αστυνομικός που είχε δώσει κατάθεση, αλλά δεν είχε μέχρι στιγμής κληθεί στο δικαστήριο.
Να υπενθυμίσουμε πως οι προηγούμενες αναβολές της δίκης είχαν γίνει δεκτές από το δικαστήριο άλλοτε επειδή η κατηγορούμενη έπασχε από…κατάθλιψη και άλλοτε επειδή άλλος κατηγορούμενος έπαθε… κολικό του νεφρού.
Επόμενη δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχει προγραμματιστεί για τις 6 Ιούνη εκεί όπου στο Β Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων θα δικαστεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης για υπόθεση μαχαιρώματος, ξυλοδαρμού και ληστείας σε βάρος μεταπτυχιακού φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007.

 

Σχόλια

Exit mobile version