Γράφει ο Ζαχαρίας Ρουστάνης

Τοξικά… βενιζελόσημα στη Βουλή!
Την πραγματική του «εκτίμηση» για τα γενόσημα φάρμακα αποκάλυψε προχθές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τη μοναδικής πολιτικής ελαφρότητας και αναισχυντίας «απεμπόληση» του σκανδάλου των υποβρυχίων: «Προφανώς πήρατε κάτι σε γενόσημο, κύριε Παπαδημούλη…». Η έκφραση αυτή «προικίζει» τα γενόσημα άπαξ και διά παντός με τη δικαιολογημένη ανυποληψία και επικινδυνότητα που απέκτησαν στην κοινή γνώμη «τα ληγμένα» και «οι ψεκασμοί». Σαν να μην είναι εκείνος και η κυβέρνησή του που μετέτρεψαν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε είδος πολυτελείας για τα λαϊκά στρώματα! Προφανέστατα, λοιπόν, ο κύριος Βενιζέλος έχει την οικονομική δυνατότητα να αποφεύγει αυτά τα σκευάσματα που λάνσαραν και λανσάρουν οι Λοβέρδοι και οι Αδώνιδες. Αλλά είναι ανάγκη, ο αθεόφοβος, να σκανιάζει ολόκληρο λαό γι’ αυτό του το προνόμιο; Σαν κακομαθημένος τσόγλανος που χλευάζει και λοιδορεί τους συμμαθητές του επειδή δεν έχουν -όπως αυτός- ποδήλατο με ταχύτητες και… σέλα;

Κυβερνητικό καψόνι στους αρχαιολόγους
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχοντας επωμιστεί την εκτέλεση των έργων του ΕΣΠΑ και την κάλυψη των όρων ομαλής συνέχισής τους, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ζητά να μην καθυστερήσει άλλο η απαραίτητη απόφαση παράτασης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που λήγουν και να αρθούν μια σειρά από… ουρανοκατέβατα εμπόδια για τις επείγουσες αρχαιολογικές εργασίες και την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων. Φοβούνται οι αρχαιολόγοι ότι η συσσώρευση γραφειοκρατικών και άλλων προσκομμάτων στοχεύει στην αποδυνάμωση της αυτεπιστασίας και των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ προωθώντας τεχνηέντως πρακτικές απευθείας ανάθεσης εργασιών σε εργολάβους, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για το κόστος των εργασιών, τις συνθήκες εργασίας και τη δυνατότητα ελέγχου των έργων από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, με ό,τι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές βλάβες και «συγκεκαλυμμένη» παρανομία συνιστά αυτό για το δημόσιο συμφέρον. Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης -έχοντας προφανώς άγνοια κινδύνου γι’ αυτόν και τις βιαιοπραγίες της κυβέρνησής του- ζητάει από τις Διευθύνσεις Διοικητικού «…να κινηθεί η διαδικασία αναζήτησης τυχόν πειθαρχικών ευθυνών των οργάνων διοίκησης που είχαν την ευθύνη ή συνήργησαν σε παράνομες πράξεις».

Ο «αξιότιμος» ανιψιός και ξάδερφος…
Ανιψιός του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και στο Παρίσι. Πρωταγωνίστησε στην ίδρυση της ΟΝΝΕΔ και πρωτοεργάστηκε ως ειδικός συνεργάτης του θείου του, τότε πρωθυπουργού. Το 1980 ο θείος έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τον ακολούθησε ως διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του, μέχρι το 1985, που εξελέγη βουλευτής στη Β’ Αθηνών και έκτοτε επανεκλέγεται συνεχώς μέχρι και το 2007. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Κανονισμού της Ε.Ε. Χρημάτισε υφυπουργός Εμπορίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το 1997 τοποθετείται Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Επί σειρά ετών ήταν ενεργό μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης. Από το 2004 μέχρι το 2007 διετέλεσε υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και υπουργός Πολιτισμού (2007-2009), στην κυβέρνηση του ξαδέρφου του. «Για ένα νέο ήθος» είναι ο τίτλος ενός βιβλίου του.
Σαν σάπια φρούτα πέφτουν ένας ένας στην καμένη γη τους…
Στις επίμονες ερωτήσεις μιας δημοσιογράφου «ο λαός πώς θα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, κύριε Λιάπη;», φάνηκε μάλλον να ερυθριά. Πλαστό προσωπείο με πλαστές πινακίδες και ετήσιο εισόδημα 120.000 ευρώ, με 28 ακίνητα – το 2009 εισέπραξε και 6.500 ευρώ ως επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!