Ημέρα πανελλήνιας κοινής δράσης στις 17/10

Τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία ξεπήδησαν ως απάντηση αλληλεγγύης και ανάγκης στην ολομέτωπη κοινωνική κρίση στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα. Σήμερα, οι αυτοοργανωμένες δομές που αντιπαλεύουν την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έρχονται αντιμέτωπες με καταστάσεις που σφίγγουν το στομάχι. Γι’ αυτό όταν αποφασίζουν να μιλήσουν πρέπει να τις ακούσουμε.
Αυτό που θέλουν να πουν είναι πως «η ανθρωπιστική κρίση είναι εδώ». Πώς θα το πουν; Αρχικά, με τη συνέντευξη Τύπου που οργανώνει το Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων Αττικής τη Δευτέρα το μεσημέρι στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ. Στη συνέχεια, με την Ημέρα Πανελλήνιας κοινής δράσης ΚΙΦ στις 17/10/13. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Συνάντηση στις 2-3 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, όπου θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί κοινό πλαίσιο, αλλά και άλλες δράσεις και ενέργειες.
Όλος αυτός ο προγραμματισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς αποσκοπεί στην ένωση των δυνάμεων των ΚΙΦ. Όπως χαρακτηριστικά λέει στον Δρόμο η Αλεξάνδρα Παύλου, εθελόντρια στο ΚΙΦ Αθήνας, «ο βασικός λόγος των δράσεων που οργανώνουμε, είναι να καταδείξουμε το οξύ πρόβλημα στο χώρο της Υγείας. Και ο βασικός λόγος που φτιάχτηκε το Συντονιστικό, είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πιέσουμε, όσο μπορούμε. Δεν προσπαθούμε ούτε θέλουμε, ούτε και μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κράτος, που πιστεύουμε ότι πρέπει να παρέχει υγεία στους πολίτες του. Τα κοινωνικά ιατρεία, με ενωμένες τις δυνάμεις μας, πιστεύουμε ότι μπορούμε να πιέσουμε ώστε αυτοί οι άνθρωποι να δικαιούνται νοσοκομειακής περίθαλψης. Γιατί η ανθρωπιστική κρίση, είναι ήδη εδώ».
Η ίδια, περιγράφοντας τη σημερινή κατάσταση, σημειώνει επίσης ότι «οι ασθενείς όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται. Το βασικό πρόβλημα όλων των ιατρείων παραμένει η Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, δηλαδή οι εξετάσεις που απατούνται ώστε να μπορέσει να κάνει ο γιατρός μια διάγνωση. Προσπαθούμε, στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Όμως, π.χ., ο καρδιολόγος, δεν μπορεί να κάνει διάγνωση έτσι. Χρειάζονται εξετάσεις και εμείς δεν έχουμε καρδιογράφο. Προσπαθούμε, βέβαια, να αποκτήσουμε».

Ηλ.Στ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!