Ματαιώθηκε στην Πάτρα η συνεδρίαση του Δ.Σ.Η

πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση της εσωτερικής τρόικας, αλλά και για την οικονομική κατάρρευση της Tοπικής Aυτοδιοίκησης, συνδυάστηκε στην Πάτρα με αποκλεισμό της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου, όπου ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τον ορισμό «Εγκαταστάσεων διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στο Ν. Αχαΐας».
Το σωματείο εργαζομένων διοργάνωσε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, με σκοπό να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση που, όπως τονίζουν, «πρόκειται να αποφασίσει το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας». Μεγάλο πλήθος εργαζόμενων από όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων (και όχι μόνο) παραβρέθηκε έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αναρτήθηκε πανό ορατό από τους διερχόμενους οδηγούς, αποκλείστηκε η είσοδος στους δημοτικούς συμβούλους, ενώ αποδοκιμάστηκαν όσοι από τους αρμόδιους αντιδημάρχους εμφανίστηκαν. Η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε και οι εργαζόμενοι, αφού τόνισαν την ανάγκη συντονισμού με τα υπόλοιπα σωματεία με στόχο την ενίσχυση του αγώνα τους, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι στο Δήμο Πατρέων βρίσκονται σε κινητοποίηση, εδώ και εβδομάδες, οι 600 περίπου εργαζόμενοι με πεντάμηνες συμβάσεις μέσω ΜΚΟ, που παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες.

Χριστόφορος Αυγουστινιάτος

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!