Η προεκλογική περίοδος επιβεβαίωσε τη δυναμική του συμμαχικού σχήματος

Χτες, την ώρα που έκλεινε η ύλη της εφημερίδας ξεκινούσε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα με ομιλητές τους Αλέξη Τσίπρα και Μανώλη Γλέζο. Όλα τα δεδομένα έδειχναν ότι θα γινόταν μια ακόμα πολύ πετυχημένη συγκέντρωση, όπως και όλες οι προηγούμενες, οι οποίες κατά γενική ομολογία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, πιστοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική του συμμαχικού σχήματος.
Αντίστοιχα εντυπωσιακή σε συμμετοχή και παλμό ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Κ.Ο. και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Αχαΐας Αλέξης Τσίπρας. Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω από 3.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Γεωργίου, όταν οι κ. Βενιζέλος και Σαμαράς περιορίστηκαν, πριν από λίγες ημέρες, να μιλήσουν στο μικρότερο γήπεδο της Πάτρας (ΕΑΠ), μπροστά σε μισογεμάτες εξέδρες και φρουρούμενοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Η διάθεση του κόσμου για αλλαγής της πολιτικής κατάστασης αλλά και της ζωής του, που έχει διαπεράσει το κλίμα της προεκλογικής περιόδου στην περιοχή, εκφράστηκε και στη γεμάτη ζωντάνια και ελπιδοφόρα χαμόγελα συγκέντρωση, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και στην Αχαΐα.
Να σημειωθεί ότι ο Αλ. Τσίπρας περιόδευσε νωρίτερα μαζί με υποψήφιους στο Αίγιο, στο εργοστάσιο της ΕΒΟ, ενώ στην Πάτρα συναντήθηκε με φορείς της πόλης για το «λουκέτο» της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας.
Στην ομιλία του στην Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει σε κάθε Έλληνα, σε κάθε Ελληνίδα, μήνυμα πατριωτικής και δημοκρατικής ενότητας για τη σωτηρία του λαού και του τόπου. Σας ζητάμε να μας εμπιστευτείτε. Χωρίς προκαταλήψεις. Ανεξάρτητα από την ψήφο σας στο παρελθόν. Με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον σας και το συμφέρον του τόπου. Τη δική σας ζωή και το αύριο των παιδιών σας.
Να συστρατευτείτε με την Αριστερά. Να συσπειρωθείτε στην ιδρυτική πράξη ενός νέου συνασπισμού εξουσίας της Αριστεράς, με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ: στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, στην ακύρωση του Μνημονίου και στην ισχυρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ψήφος της υπευθυνότητας είναι η ψήφος της ανατροπής. Γιατί τώρα είναι η ώρα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Για την αποκατάσταση της εθνικής και της λαϊκής κυριαρχίας. Για την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και προοπτικής. Γιατί τώρα είναι η ώρα της ανατροπής. Τώρα είναι η ώρα του κυρίαρχου λαού. Τώρα είναι η ώρα της Δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και της Αριστεράς. Τώρα είναι η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο».

Κ.Π.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!