Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, κίνηση που εμφανίστηκε με μια διακήρυξη 40 αριστερών σε συνέντευξη Tύπου, ζητώντας τότε να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για το Σύμφωνο Σταθερότητας, και προχώρησε σε ορισμένους πετυχημένους ακτιβισμούς ενάντια στο Σύμφωνο – θηλιά εναντίον του λαού, εντείνει το τελευταίο διάστημα τις παρεμβάσεις του και παίρνει πρωτοβουλίες, που αναβαθμίζουν τη δράση του.

Δύο είναι οι βασικότερες από αυτές: H συγκέντρωση που διοργανώνει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στις 6/5, με συμμετοχή οικονομολόγων, όπως Καζάκης, Λαπαβίτσας, Μελάς, Μαρκέτος, Βεργόπουλος, οι οποίοι θα συζητήσουν για το χρέος και την Ευρωζώνη και τι προτάσεις μπορεί να τεθούν σε αυτά τα καίρια ζητήματα, και, στις 17/5, με τη συγκέντρωση στο Σπόρτινγκ, με ομιλητές τον Α. Αλαβάνο, τον Χ. Κατσούλα και τη Μ. Μπόλαρη. Η ανάγκη αναβάθμισης της παρέμβασης του Μετώπου προκύπτει από τη διάθεση, τα ερωτήματα και την πίεση που άσκησε και ασκεί ο κόσμος που πήρε μέρος σε διάφορες συζητήσεις και διεργασίες, αναδεικνύοντας την ανάγκη να ανοίξει μια διαδικασία, να γίνουν προτάσεις και να προβληθούν αιτήματα και θέσεις που να φέρνουν την Αριστερά στο προσκήνιο.

Σε όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό, γιατί το κενό Αριστεράς είναι ασφυκτικό και ο κόσμος έχει κουραστεί αφάνταστα από τις εσωτερικές τριβές. Φυσικά, ενθαρρυντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έχει διαδραματίσει το γεγονός πως, επιτέλους, έχει ανοίξει μια γόνιμη συζήτηση για καίρια και κομβικά ζητήματα, που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονταν ως ταμπού από μεγάλο μέρος της Αριστεράς.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!