Ελάχιστη δικαίωση για τον Αλέξη και για το Δεκέμβρη.

Η απόφαση του δικαστηρίου της Άμφισσας που έστειλε στη φυλακή τους δύο ειδικούς φρουρούς Επ. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη έγινε δεκτή με ικανοποίηση ως δίκαιη απόδοση ευθυνών στους δολοφόνους του παιδιού που έγινε πλέον σύμβολο της εξέγερσης του 2008.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό ενώ η τελική κατηγορία ήταν βαρύτερη από αυτή που του είχε απαγγελθεί, μετατρέποντας την ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε βαρύτερη κατηγορία, αυτή της ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο.
Παρομοίως, κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στον Βασίλη Σαραλιώτη, παρά το γεγονός ότι οι συνήγοροί του προσπάθησαν μέχρι τέλος να δοθεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής του. Τελικώς, η ποινή ήταν 10 χρόνια.
Η απόφαση έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής αλλά και από τους γονείς του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Σε δηλώσεις της μετά την έκδοση της απόφασης η μητέρα του Αλέξη, Τζίνα Τσαλικιάν, τόνισε: «Η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για την αναίτια δολοφονία του Αλέξανδρου αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Για µας, την οικογένειά του, η σημερινή μέρα σηματοδοτεί το κλείσιμο της αυλαίας της άθλιας παράστασης κατασυκοφάντησης και βάρβαρης προσβολής της μνήμης του αθώου παιδιού µας, µε πρωταγωνιστές τους δράστες του εγκλήματος και την υπεράσπιση του Επ. Κορκονέα».
Μ.Δ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!