19-20/10, Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (παλιά Αμερικανικη Βάση)

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να αναδύονται και να αναπτύσσονται όλο και περισσότερες ομάδες και δίκτυα αλληλέγγυας, αχρήματης, ανταλλακτικής οικονομίας σε όλη την Ελλάδα αλλά και κολεκτίβες εργασίας.
Η δράση και η συμμετοχή σ’ αυτά αποδεικνύει σε όλους μας ότι ένας άλλος κόσμος είναι όχι απλά εφικτός αλλά υπαρκτός.
Ένας κόσμος όπου οι νόμοι της αγοράς και το υπάρχον οικονομικό σύστημα της εκμετάλλευσης της ανθρώπινης εργασίας για το κέρδος καταρρέουν και όπου οι ανθρώπινες σχέσεις αποκτούν εκ νέου νόημα. Ζούμε τις τελευταίες στιγμές ενός κόσμου, βασισμένου στην εκμετάλλευση, την αδικία και σε μια ψευδαίσθηση αιώνιας αφθονίας. Ο κόσμος αυτός καταρρέει, και είναι στο χέρι μας να αναδείξουμε τώρα τις δομές, που όχι μόνο θα αντικαταστήσουν το υπάρχον αδιέξοδο, αλλά θα αποτελέσουν απτό παράδειγμα για τη δημιουργία σχέσεων αλληλεγγύης, συνεργατικότητας και αλληλοβοήθειας!
Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές: α) Αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία, β) εγχειρήματα εργασιακής αυτοδιαχείρισης-κολεκτίβες εργασίας και γ) τοπικοποίηση, κοινωνικοποίηση, απομεγέθυνση.
Όλες τις μέρες του φεστιβάλ θα υπάρχουν ανταλλακτικά παζάρια, προβολές βίντεο, συζητήσεις, θέατρο, εκθέσεις, εργαστήρια, παιδική απασχόληση, πάγκοι-περίπτερα ομάδων, κουζίνες.

Είσοδος ελεύθερη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα
στο www.festival4sce.org.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!