Ακάθεκτη, συνεχίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική της, να στρώνει το χαλί σε φασιστοειδή -παρακρατικά και μη- κλείνοντας το μάτι στο αυγό του φιδιού, με αποτέλεσμα ακόμη μία επίθεση με ρατσιστικό χαρακτήρα.
Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο των ακροδεξιών μπήκε το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, το οποίο, από τύχη και μόνο δεν κάηκε ολοσχερώς.

Πιο συγκεκριμένα βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ημέρα που κατά σύμπτωση υπήρξε συγκέντρωση-μίσους με αφορμή τα Ίμια, μετά από κάλεσμα της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, άγνωστοι έβαλαν φωτιά με στουπί και πετρέλαιο σε σκουπίδια τα οποία μετέφεραν έξω από την εξωτερική είσοδο του χώρου που στεγάζονται οι γραμματειακές δραστηριότητες του σχολείου και γίνονται οι συναντήσεις εθελοντών και μεταναστών. Εκεί έσπασαν τα τζάμια της εξωτερικής πόρτας καθώς και ένα τζάμι αυτοκινήτου που ήταν παρκαρισμένο στο σημείο, αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την είσοδο. Η φωτιά έσβησε από την πυροσβεστική, ενώ τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή το σχολείο λειτούργησε κανονικά.
«Δηλώνουμε πως τέτοιου είδους συμμορίτικές επιθέσεις δεν μας πτοούν» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα για ακόμη περισσότερη δράση και αλληλεγγύη: «Θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα να κάνουμε δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες και πρόσφυγες, για να μπορούμε πιο εύκολα να ζούμε και να παλεύουμε μαζί για τα δικαιώματά μας. Η ρατσιστική κατρακύλα της κυβέρνησης με εξαγγελίες περί κατασκευής δολοφονικών φραχτών στα σύνορα και η πρόσφατη συντονισμένη πρωτοφανής επίθεση ενάντια στον αγώνα των 300 μεταναστών εργατών που κάνουν απεργία πείνας και τους συμπαραστάτες τους, αποθρασύνουν τις φασιστικές συμμορίες».

Λ.Σ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!