«Συνεχίζουμε τον πόλεμο, κρατώντας στο ακέραιο τις θέσεις που προβάλλαμε, κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα.» Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης, σταμάτησε την απεργία πείνας που διήρκησε 60 μέρες.

Σε επιστολή που έστειλε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εξηγούσε τους λόγους που έδωσε τον συγκεκριμένο αγώνα, γιατί σταματάει και πώς θα συνεχίσει από εδώ και πέρα. Τόνισε ότι «ως δημοτική Αρχή θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας μας, έτσι ώστε να υλοποιήσουμε στο μεγαλύτερο βαθμό τις υποσχέσεις που είχαμε αναλάβει προεκλογικά απέναντί σας» και ότι «με βάση την παράταξή μας, τη Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό και τα χαρακτηριστικά που αυτή διαχρονικά έχει, να οργανώσουμε μια νέα παράταξη στο ενιαίο, πλέον, δήμο και να συνεχίσουμε να δίνουμε δυνατό «παρών» στις δύσκολες μέρες που έρχονται για το λαό μας». Ακόμα, μέσα από την επιστολή, κατέστη σαφές ότι θα συνεχιστούν οι αγώνες ενάντια στο σχέδιο «Καλλικράτης», αλλά και ενάντια στα συμφέροντα της παραλίας όπως έγινε το Σάββατο, 26/6. Όταν το κράτος και η αστυνομία προστατεύουν όσους παρανομούν στην Παραλιακή. Με μεγάλη αστυνομική δύναμη αποτελούμενη πληρώματα περιπολικών, διμοιρίες ΜΑΤ και πάνω από 100 άνδρες της ομάδας «Δ», το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προστάτεψε δύο παράνομα νυχτερινά κέντρα της παραλιακής, το WYNN και το VEGA, ώστε να λειτουργήσουν το Σάββατο, 26/6. Νωρίτερα, την ίδια μέρα παρείχε τη συνδρομή της στο Δήμο Ελληνικού να επανασφραγίσει τα δύο καταστήματα (τους έχει αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας και έχουν σφραγιστεί από το 2008).
Μετά τη σφράγιση των καταστημάτων στο χώρο παρέμεινε αστυνομική δύναμη με σκοπό να εμποδίσει την επαναλειτουργία τους, όπως ανάφερε η ίδια η αστυνομία. Στις 23:00 ο Δήμος Ελληνικού πραγματοποίησε την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ύψος της πεζογέφυρας. Περίπου στις 23:30 και ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο χώρο του πάρκινγκ και «περιφρουρούν» τη σφράγιση των κέντρων, υπάλληλοι των κέντρων αρχίζουν να βάζουν κόσμο μέσα από τις εισόδους που βρίσκονται από τη μεριά της παραλίας. Μόλις το γεγονός γίνεται αντιληπτό και καταγγέλλεται, αποκαλύπτεται και ο πραγματικός σκοπός της αστυνομικής παρουσίας. Που δεν είναι άλλος από την παροχή προστασίας στα καταστήματα, ώστε να λειτουργήσουν ξανά παράνομα. Οι πιέσεις της δημοτικής Αρχής προς την αστυνομία, για να εκκενώσει τα καταστήματα και να εμποδίσει την είσοδο σε αυτά πελατών, αποβαίνουν άκαρπες και όλα δείχνουν πως η αστυνομία ενεργεί κατόπιν «άνωθεν» εντολών, για να προστατεύσει την παράνομη λειτουργία των κέντρων. Αλήθεια, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ τι έχει να πει για την στήριξη που παρέχει σε παρανομούντες; Ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Χρυσοχοΐδης δεν έχει να δηλώσει κάτι; Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν ασχολούνται με τέτοια ζητήματα; Το μόνο που ξέρουν είναι να γκρεμίζουν κέντρα διασκέδασης που δεν χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια και μετά να καλύπτουν σωρεία παρανομιών. Αυτά κάποτε τα βλέπαμε σε ντοκιμαντέρ για χώρες του Τρίτου Κόσμου και λέγαμε αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Και, τώρα, τα βλέπουμε σχεδόν καθημερινά μπροστά μας.

Ν.Τ.
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!