Αρχική κοινωνία Ελεύθεροι οι συλληφθέντες της 15ης Δεκέμβρη

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες της 15ης Δεκέμβρη

Με ανυπόστατες κατηγορίες συνελήφθη μέλος της κίνησης Δικαίωμα.

Ελεύθεροι αφέθηκαν την Παρασκευή και οι τελευταίοι 6 από τους συλληφθέντες της μεγάλης απεργιακής πορείας της 15/12. Πρόκειται για νέους εργαζόμενους, από τους οποίους ο μεγαλύτερος είναι 29 ετών. Ανάμεσα σε αυτούς και το μέλος του δικτύου εργαζομένων Δικαίωμα, Γιώργος Μ., που συνέλαβαν μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ λίγο μετά τη δολοφονική τους επίθεση στο μπλοκ του Δικαίωμα.
Το μπλοκ κινούνταν επί της 3ης Σεπτεμβρίου με κατεύθυνση τα γραφεία της ΓΣΕΕ όταν πολιορκήθηκε από τους μηχανοκίνητους της ΔΙΑΣ οι οποίοι στη συνέχεια επιχείρησαν να κινηθούν με τις μηχανές μέσα στο μπλοκ, σύμφωνα με τη δολοφονική πρακτική που τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας συνηθίζουν να εφαρμόζουν, με πλήρη βέβαια ατιμωρησία από τη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και την κυβέρνηση του ΔΝΤ.
Μετά τη δολοφονική τους επίθεση τα μέλη της αγέλης των ΔΙΑΣ συνέλαβαν, λίγο πιο πέρα, τον Γιώργο Μ. Του φόρτωσαν ψευδείς και σαθρές κατηγορίες, με καταθέσεις γεμάτες αντιφάσεις μεταξύ τους. Οι κατηγορίες ήταν επιβαρυμένες και με τον κουκουλονόμο, που το ΠΑΣΟΚ ως γνωστόν… καταργεί εδώ και πάνω από χρόνο.
Κατηγορία επίσης ψευδέστατη, παρ’ όλα αυτά, καθώς το πρόσωπό του, όπως αποδείχτηκε από μαρτυρίες και φωτογραφικό υλικό, ήταν ακάλυπτο. Ο Γιώργος πέρασε από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα το μεσημέρι της Παρασκευής, μαζί με άλλους συλληφθέντες και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης κατέπεσαν οι κατηγορίες, αφού αποδείχτηκε ότι αυτοί που επιτέθηκαν ήταν οι αστυνομικοί, εναντίον των οποίων θα κατατεθεί μήνυση.
Ψηφίσματα με τα οποία καταδικάζουν την άδικη σύλληψη και απαιτούν την απελευθέρωση του Γιώργου εξέδωσαν σωματεία εργαζομένων και φοιτητικοί σύλλογοι.
Σε ανακοίνωσή του το δίκτυο εργαζομένων Δικαίωμα αναφέρει: «Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι πλέον δεν έχει άλλο μέσο να πείσει για την πολιτική της πέρα από την αστυνομοκρατία, τα δακρυγόνα και τις συλλήψεις. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαδηλώσαμε σε όλη την Ελλάδα παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει ΓΣΕΕ και ο Παναγόπουλος έχει περάσει ανοιχτά με το στρατόπεδο της τρόικας. Μπορούμε να νικήσουμε, αρκεί να δυναμώσουμε και να ενώσουμε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα σε ένα μεγάλο μέτωπο ανατροπής. […] Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στο Γιώργο Μ. και να αφεθεί ελεύθερος. Το ίδιο ζητάμε και για όλους τους συλληφθέντες της πανεργατικής διαδήλωσης.»

Δ.Τ.
Σχόλια

Exit mobile version