Ο φυσικός χώρος των ταινιών του κινηματογράφου είναι η «αίθουσα» προβολής τους. Είναι, όμως, γεγονός ότι πολλές ποιοτικές ταινίες παραμένουν «αιχμάλωτες», καθώς δεν βρίσκουν εύκολα πέρασμα κι αυτό οφείλεται στο μη ολοκληρωμένο δίκτυο αιθουσών αλλά και σε άλλους παράγοντες.

Η ιδέα, λοιπόν, αλλά και η απόφαση του Κυριάκου Κατζουράκη να ακολουθήσει εναν εναλλακτικό δρόμο διανομής, τουτέστιν να «προβάλλει» μέσω της ιστοσελίδας www.vimeo.com τις 2 βραβευμένες ταινίες Γλυκιά Μνήμη (2005) και Ο Δρόμος προς τη Δύση (2003) είναι πολύ ενδιαφέρουσα.
«Ίσως είναι και μια πράξη διαμαρτυρίας -σημειώνει ο Κατζουράκης- για την αιχμαλωσία του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Ο κινηματογράφος, εκτός από διασκέδαση, είναι εν δυνάμει κοινωνική κριτική που πρέπει να ακούγεται.
Για τους παραπάνω λόγους, καθώς και γιατί πιστεύω ότι μετά από μερικά χρόνια τα πνευματικά δικαιώματα ενός κινηματογραφικού έργου πρέπει να είναι συνιδιοκτησία του δημιουργού και του κοινού, έχω ανεβάσει τις δυο πρώτες ταινίες μου στο Διαδίκτυο, για ελεύθερη θέαση».
Οι σύνδεσμοι για τις ταινίες είναι οι παρακάτω: Ο Δρόμος προς τη Δύση (The Way to the West) – vimeo.com/21444544 Γλυκιά Μνήμη (Sweet Memory) – vimeo.com/22244602

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!