Του Μάκη Μαυρέλη *

Η Κίνηση για την Αλλαγή στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρία (ΕΜΕ) δίνει τη μάχη των εκλογών στη Μαθηματική Εταιρεία την Κυριακή, 20/3, με ευθύνη και αποφασιστικότητα. Στόχος είναι η αλλαγή πλεύσης της ΕΜΕ, μετά από 25 χρόνια διοίκησης της σχεδόν ίδιας κρατικοδίαιτης ομάδας.

Οι φετινές εκλογές για το Δ.Σ. της ΕΜΕ βρίσκουν τη χώρα στις χειρότερες συνθήκες εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Με προκάλυμμα τις «υποχρεώσεις» έναντι του χρέους -ποιων προς ποιους άραγε;- η κυβέρνηση παίρνει μέτρα με τα οποία οι εργαζόμενοι φτωχαίνουν, τα εργασιακά τους δικαιώματα συντρίβονται, οι κοινωνικές παροχές εξανεμίζονται, η σύνταξη γίνεται άπιαστο όνειρο για τους εν ενεργεία εργαζόμενους. Όλοι μας βιώνουμε και «επίσημα» από τον Μάιο του 2010 την κατοχή της χώρας μας από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, με την απόλυτη συναίνεση της εγχώριας οικονομικής και πολιτικής ελίτ, ενώ υφιστάμεθα, χωρίς σοβαρές αντιδράσεις μέχρι στιγμής, οικονομικά -και όχι μόνο- μέτρα πρωτόγνωρα για πολιτισμένους ανθρώπους!
Σε ένα επιστημονικό σωματείο, όπως οφείλει να είναι η ΕΜΕ, μια νίκη της Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ, σημασιοδοτεί ότι ως επιστημονικό σωματείο πλέον έχουμε υποχρέωση να προτάξουμε ένα αίτημα: «Όχι στο Μνημόνιο». Στις εκλογές για την ΕΜΕ, λοιπόν, ψηφίζουμε τους υποψηφίους της Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ, επειδή δεν χαρίζουμε τίποτα και σε κανέναν, δεν χαρίζουμε και δεν πετάμε την ψήφο μας. Συμμετέχουμε με κάθε μέσο και δηλώνουμε παρόντες. Κανένας να μη μείνει πίσω.  Όλοι εμείς που δραστηριοποιούμαστε στην Κίνηση, έχουμε ως κοινό κεκτημένο την αυτόνομη λειτουργία της παράλληλα με τον προοδευτικό πολιτικό της προσανατολισμό. Μας ενώνουν η αγάπη για τη μαθηματική επιστήμη, καθώς και οι κοινοί αγώνες για μια δημοκρατική εκπαίδευση που να υπηρετεί τις μορφωτικές ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Σήμερα καλούμε όλους τους μαθηματικούς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να υπερβούμε τις τυχόν διαφορές μας, να ανασυγκροτηθούμε σε νέες βάσεις και με την ψήφο μας να δηλώσουμε την απαίτησή μας για ένα επιστημονικό σωματείο, όχι αποστεωμένο αλλά για ένα επιστημονικό σωματείο μαζικό που θα δραστηριοποιείται με συλλογικές διαδικασίες, που θα κινητοποιεί το σύνολο των μελών του. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους συναδέλφους με την ψήφο τους στις 20/3 να γίνουν μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος.
• Όχι στη νέα κατοχή! Ανατροπή, τώρα, της εδραιωμένης αντίληψης για το ρόλο της ΕΜΕ.
• Συμμετοχή στις εκλογές και υπερψήφιση των υποψηφίων της Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ.
• Νίκη χωρίς συμβιβασμούς και συμψηφισμούς για το ψηφοδέλτιο της Κίνησης.
• Όλοι οι συνάδελφοι καλούνται να ανανεώσουν τη συνδρομή τους ή να εγγραφούν τώρα στην ΕΜΕ.

* Ο Ν. Μαυρέλης είναι μαθηματικός σε δημόσιο σχολείο και είναι ταμίας της ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου, υποψήφιος της Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ, μέλος της Ανοικτής Ομάδας Συντονισμού.

Οι υποψήφιοι της Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο: Αναγνώστου Κώστας, Βισκαδουράκης Βασίλης, Βουρεκάς Θοδωρής, Δριβαλιάρης Βαγγέλης, Θύμης Κώστας, Κερασαρίδης Γιάννης, Μακρή Ιωάννα, Μαρίνης Στέλιος, Μαυρέλης Μάκης, Μορόγλου Μανώλης, Μπατέλης Χρήστος, Παπαδήμας Άλκης, Παπαϊωάννου Αλέξης, Τσιρίμπης Γιάννης και Χρονοπούλου Αγγελική.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή: Κομπότης Γιώργος, Λύπας Θανάσης και Σαραντοπούλου Ντιάνα.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!