Χρυσές δουλειές, σε καιρούς κρίσης και πείνας, κάνει η Εκκλησία, σε συνεργασία με την κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αυτό σημαίνει ότι εμπλέκεται η Εκκλησία στις παραχωρήσεις των στρατοπέδων που είναι ανενεργά φιλέτα για το ΠΑΣΟΚ και τον αρμόδιο υπουργό, Πάνο Μπεγλίτη.
Έτσι, ακόμα μία τεράστια έκταση περνά στην κατοχή της Εκκλησίας με πρόσχημα το… φιλανθρωπικό της έργο. Μετά την παραχώρηση του στρατοπέδου «Καποτά» στο Μενίδι, τον Δεκέμβρη του 2010, έρχεται ο σημερινός ΥΕΘΑ να εξάρει το έργο της Εκκλησίας και να της χαρίσει ακόμη ένα!
Πρόκειται για ένα μεγάλο τμήμα από την έκταση του στρατοπέδου «Λιόση» στα Άνω Λιόσια με στόχο, όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Μπεγλίτης, να αξιοποιηθεί από την Αρχιεπισκοπή, για την υλοποίηση του κοινωνικού προγράμματος και την κατασκευή προνοιακών υποδομών για τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από Αλτσχάιμερ και για τα παιδιά που έχουν νοητική υστέρηση.
Η αλήθεια, φυσικά, έχει να κάνει με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας η οποία, όπως είχαμε αναφέρει και σε παλιότερο φύλλο του Δρόμου, θα μεθοδευτεί με οποιοδήποτε τρόπο. Με ανταλλάγματα σε μεγαλοεργολάβους, εκβιασμούς για την τοπική κοινωνία, ακόμα και με πρόσχημα την κοινωνική ανακούφιση σε όσους το έχουν ανάγκη.
«Ποιος έχει ανάγκη το “φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας”; Στην πραγματικότητα πρόκειται απλώς για το φερετζέ ενός τεράστιου δικτύου διαπλοκής και διαφθοράς που με πρόσχημα την κοινωνική προσφορά έρχεται να νομιμοποιήσει στη μέση συνείδηση όσα παραπάνω καταγγέλλονται: Αφορολόγητο, παπαδίστικο Real Estate, εκμετάλλευση της περιουσίας που ανήκει στο λαό μας, βάρβαρα επιχειρηματικά σχέδια που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την ακόρεστη δίψα του κάθε επιχειρηματία για κέρδος», σχολιάζει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Στρατευμένων, υπενθυμίζοντας πως οι στρατιωτικές εκτάσεις, που σήμερα αποχαρακτηρίζονται από την ορολογία «στρατόπεδα» δεν ανήκουν στις κυβερνήσεις αλλά στο λαό και σε αυτόν πρέπει να επιστραφούν.

Λ.Σ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!