Ενώ ο πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι και οι οπαδοί του πανηγυρίζουν τη νίκη τους στις πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές (12/12), στις οποίες το Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσόβου έλαβε το 33,5% των ψήφων, το Συμβούλιο της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι ο κ. Θάτσι είναι επικεφαλής μιας εγκληματικής συμμορίας που ενέχεται σε λαθρεμπόριο ηρωίνης, ανθρώπινων οργάνων και τον κατηγορεί ότι έχει προβεί σε «δολοφονίες» ( EUobserver 14/12).

Η έκθεση του Σουηδού πολιτικού Ντικ Μάρτι δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη 14/12 και βασίζεται σε διετή έρευνα.
Οι δεσμοί του Χ. Θάτσι με το οργανωμένο έγκλημα χρονολογούνται από το 1998, όταν η πιστή στον Θάτσι Ομάδα Ντρένιτσα ανέλαβε τον έλεγχο του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου και τις εγκληματικές επιχειρήσεις στην περιοχή, αναφέρει η έκθεση. Ο Θάτσι και μέλη της Ομάδας Ντρένιτσα κατονομάζονται ως βασικοί παίκτες στις μαφιόζικες δομές του οργανωμένου εγκλήματος και έχουν πάρει μέρος προσωπικά σε «δολοφονίες, φυλακίσεις, ξυλοδαρμούς και ανακρίσεις».
Όσον αφορά το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων, αναφέρεται ότι η Ομάδα Ντρένιτσα έχει στην ευθύνη της μια βάση-φυλακή στα Τίρανα όπου ο φρουροί δολοφονούσαν Σέρβους κρατουμένους, προκειμένου να τους πάρουν τα νεφρά και να τα πουλήσουν στη μαύρη αφορά: «Όταν ήταν έτοιμοι οι χειρουργοί, οι κρατούμενοι μεταφέρονταν έξω ένας-ένας, εκτελούνταν συνοπτικά από έναν οπλοφόρο του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (ΑΣΚ) και τα σώματά τους μεταφέρονταν γρήγορα στην κλινική».
Ο κ. Μάρτι κατηγορεί επίσης τις δυτικές δυνάμεις, όπως η Ε.Ε., ότι μερολήπτησαν ως προς την έρευνα των εγκλημάτων που διέπραξαν οι Αλβανοί κατά τη διάρκεια του πολέμου, με το πρόσχημα της «διατήρησης της σταθερότητας». Δεν υπήρξε «σταθερή πολιτική βούληση εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας να διώξει τους πρώην ηγέτες του ΑΣΚ», σημειώνει ο Ντικ Μάρτι.
Σωστά τα λέει ο Σουηδός πολιτικός. Μόνο κάπως αργά και υποτονικά. Οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί γνώριζαν πολύ καλά το ποιόν του Χ. Θάτσι, όσο και του λεγόμενου Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου. Και γι’ αυτό ακριβώς επέλεξαν να τον ενισχύσουν και να τον τοποθετήσουν επικεφαλής του προτεκτοράτου, το οποίο θέλουν να νομιμοποιήσουν και να το εντάξουν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Τέτοιους ακριβώς τύπους χρειάζονται για να κάνουν τη «βρόμικη δουλειά» για λογαριασμό τους, όπως μαρτυρεί όλη η ιστορία της αποικιοκρατίας και του ιμπεριαλισμού. Οι ίδιοι έσπευσαν, διά στόματος Κάθριν Άστον και Επιτρόπου για τη διεύρυνση Στ. Φούλε, να συγχαρούν τις Αρχές του Κοσόβου για την «ομαλή διεξαγωγή των εκλογών» (παρ’ όλο που ακούγονται πολλές καταγγελίες για νοθεία από το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα, τη Δημοκρατική Λίγκα Κοσόβου) και, προφανώς, να τις χρησιμοποιήσουν ως διαπιστευτήρια για την πανηγυρική είσοδο των Κοσοβάρων συμμοριτών στα σαλόνια των Βρυξελλών. Αν κάποτε κάτσει στο σκαμνί ο Θάτσι και η συμμορία του, συγκατηγορούμενοι πρέπει να είναι οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί ηγέτες ως ηθικοί αυτουργοί και όχι μόνο. 

Αρ.Α.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!