Ο ΥΠΕΞ Δημήτρης Αβραμόπουλος στις 4 Ιουνίου μίλησε στο συνέδριο των αμερικανο-εβραϊκών κοινοτήτων σαν να μιλούσε σε εκπροσώπους  της ισραηλινής κυβέρνησης.

Το γεγονός ότι Εβραϊκό Συμβούλιο σημαίνει εκπρόσωπος και υποστηρικτής οποιασδήποτε πράξης του Ισραήλ είναι ένα παράδοξο που θεωρείται δεδομένο, οπότε παραβλέπουμε αυτό το σημείο.
Δεύτερο σημείο το οποίο πρέπει να αναγκαστούμε να θεωρούμε δεδομένο είναι ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ξεκίνησε την ομιλία λέγοντας με καμάρι ότι μόλις ήρθε από τα Ιεροσόλυμα όπου συνάντησε την ισραηλινή κυβέρνηση. Μα τα κατεχόμενα Ιεροσόλυμα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δεν είναι έδρα της ισραηλινής κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό κανένα κράτος δεν έχει εκεί πρεσβεία και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αποφεύγουν να συναντούν στα Ιεροσόλυμα τον Iσραηλινό πρωθυπουργό.
Τρίτο σημείο είναι ότι ανέφερε πως μαζί με το Ισραήλ και η Ελλάδα είναι οι μόνες δημοκρατίες στην περιοχή. Δηλαδή δημοκρατία με κατοχή γίνεται; Το απαρτχάιντ μπορεί να είναι δημοκρατία; Αν έχετε, κύριε ΥΠΕΞ, αγωνία για τη δημοκρατία στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή υποστηρίξτε το δημοκρατικό κίνημα στις αραβικές χώρες και μην εκθειάζετε τον Νετανιάχου που είχε για καλύτερό του φίλο τον Μουμπάρακ.
Αν θέλατε να τιμήσετε τους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος τιμήστε αυτούς που πολέμησαν τον ναζισμό και που με κίνδυνο της ζωής τους έσωσαν Εβραίους και άλλους διωκόμενους. Προφανώς σκοπός τους δεν ήταν να φτιάξουν ένα φασιστικό κράτος που θα καταπιέζει έναν ολόκληρο λαό και διεξάγει εθνοκάθαρση με αποτέλεσμα εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες. Γνωρίζετε, άραγε, ότι ανάμεσα στους χιλιάδες Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους κάποιοι κάνουν απεργία πείνας γιατί βρίσκονται σε διοικητική κράτηση; Γνωρίζετε ότι, όπως επιβεβαιώνουν διεθνείς οργανισμοί, η χώρα την οποία εκθειάζετε ακόμα και σήμερα φυλακίζει, βασανίζει και σκοτώνει παιδιά γιατί πετάνε πέτρες; Ξέρετε ότι νεαροί Ισραηλινοί που αρνούνται να υπηρετήσουν στα κατεχόμενα εδάφη μπαίνουν στη φυλακή; Μήπως τελικά αυτή είναι η δική σας αντίληψη για τη δημοκρατία;
Σε κάθε περίπτωση, δεν εξισορροπούνται οι φιλοφρονήσεις για την κατοχή και οι στρατιωτικοί σχεδιασμοί μαζί της με την επίκληση της λύσης των δύο κρατών. Τι κράτος θα είναι αυτό που δεν μπορείς να πας από τη Βηθλεέμ στη Ραμάλα και τη Γάζα, λόγω των εποικισμών και της εδαφικής ασυνέχειας;
Είμαστε σίγουροι ότι η ισραηλινή κυβέρνηση αναζητά στρατιωτική και οικονομική διέξοδο και βρίσκει πρόσφορο έδαφος στη μνημονιακή κυβέρνηση και στην Ελλάδα που ξεπουλάτε. Πιθανά δεν είναι χειρότεροι από άλλα γεράκια, αλλά το ζήτημα της πολύχρονης κατοχής της Παλαιστίνης και του ρόλου που παίζει το Ισραήλ σε όλη την περιοχή δεν μπορεί να ξεπερνιέται τόσο εύκολα.
Εσείς που λέτε «ποτέ ξανά Ολοκαύτωμα», με τη στενή και έντονη υποστήριξη και συνεργασία με την ισραηλινή κυβέρνηση πράττετε για το «ξανά και ξανά φασισμός και εκτοπισμός». Μάλλον θα μας απαντήσετε ότι κάνετε ρεαλιστική εξωτερική πολιτική και όσοι μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα είναι αφελείς. Όμως αφελές είναι να κάνει κανείς το άσπρο μαύρο, καθώς επίσης οι πολεμόχαρες αλλά κερδοφόρες για λίγους φιλίες. Η πολιτική σας είναι μη ρεαλιστική και επικίνδυνη.

Σύλλογος Ιντιφάντα
https://intifadagr.wordpress.com/

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!