Απολύτως τίποτα δεν έχει αλλάξει στη λογική του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Ελλάδας (και παράλληλα προέδρου του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά) Β. Κορκίδη τα τελευταία χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2012 είχε πει χαρακτηριστικά πως το εμπόριο πρέπει να «επαναλειτουργήσει από λευκή κόλλα», στέλνοντας μηνύματα για τις ΣΣΕ και το επίπεδο μισθών. Φέτος επανήλθε μετά τον 15αύγουστο –με την κλαδική σύμβαση των εμποροϋπαλλήλων, ήδη πετσοκομμένη κατά 6,7%, να βρίσκεται σε ισχύ– εκβιάζοντας τους εργαζόμενους να αποδεχθούν μειώσεις μισθού 13% αλλιώς θα επιβληθούν παντού ατομικές συμβάσεις με ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις. Λίγο μετά τη ΔΕΘ επανέλαβε τον εκβιασμό.
Ο Β. Κορκίδης εμφανίζεται τακτικότατα στα Μέσα Ενημέρωσης να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για «το δυσβάσταχτο κόστος των μνημονίων στο ελληνικό εμπόριο», και την ίδια στιγμή που εκβιάζει για μειώσεις στους μισθούς καταφέρεται ενάντια στην τρόικα που –κατά τα λεγόμενά του– ζητά μειώσεις της τάξης του 32%.
Δικαίως αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, μέσω της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος: «ποιον τελικά εκπροσωπεί η ΕΣΕΕ;». Ο Β. Κορκίδης έχει εδώ και καιρό υιοθετήσει το ρόλο του «λαγού» για τις όποιες εκβιαστικές αλλαγές θέλει να περάσει η κυβέρνηση στο εμπόριο: με τον ίδιο τρόπο που καταδίκαζε την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, δέχθηκε 7 Κυριακές ανοιχτά καταστήματα το χρόνο, με τον ίδιο τρόπο που καταδίκαζε τη λιτότητα της τρόικας που φέρνει λουκέτα στα καταστήματα, έρχεται τώρα να ζητήσει μισθούς στα 586 ευρώ.

Μ.Ε.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!