Πολιτική εκδήλωση την Τετάρτη στην ΑΣΟΕΕ

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνεται από δυνάμεις προερχόμενες από διαφορετικές συσπειρώσεις που έχουν διαμορφωθεί στην Αριστερά, δηλαδή από το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, την Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ), την Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) και ανένταχτους αγωνιστές της Αριστεράς. Στην εκδήλωση, που θα γίνει την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, στις 18:00, στην ΑΣΟΕΕ θα μιλήσουν οι Α. Αλαβάνος (ΜΑΑ), Γ. Μελισσαρόπουλος (ΑΡΑΣ), Κ. Παπαδάκης (ανένταχτος) και Γ. Παπαϊωάννου (ΚΟΕ). Στο επόμενο φύλλο θα έχουμε ρεπορτάζ από τις τοποθετήσεις και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στην εκδήλωση.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΡΑΣ, μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Μέσα από αυτήν την εκδήλωση-συνάντηση επιδιώκουμε τον κοινό βηματισμό στους κοινωνικούς χώρους και στα μέτωπα, την κοινή μετωπική δράση σε εργασιακούς χώρους, σε φορείς, στις γειτονιές και στη νεολαία.  Η εκδήλωση γίνεται σε μία περίοδο έντονης κινητικότητας για τη μετωπική δράση των δυνάμεων της Αριστεράς. Mπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα ιδιαίτερο πολιτικό γεγονός, κυρίως από τους στόχους που θέτει. Δεν είναι μια ακόμα συζήτηση για την ενότητα της Αριστεράς τύπου «αριστερού βήματος διαλόγου» ή για τις προτάσεις των κομματιών της απέναντι στην κρίση, αλλά ένα κάλεσμα μετωπικών δράσεων.
Οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις της Αριστεράς αδυνατούν να διαμορφώσουν οποιαδήποτε πολιτική κατεύθυνση που να συμβάλλει στην όξυνση των κινητοποιήσεων και πολύ περισσότερο να συγκροτεί μια εναλλακτική διέξοδο από την κρίση, που να έχει τη δυνατότητα να στοιχίζει μαζικά λαϊκά στρώματα.
Από την άλλη, η πολιτική κατεύθυνση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς παραμένει αντιφατική, γεγονός που σχετίζεται με τις διαφορετικές εκτιμήσεις τους σε σχέση με το χαρακτήρα και την εξέλιξη της κρίσης, αλλά και τα χαρακτηριστικά με τα οποία διαμορφώνεται η πολιτική συγκυρία. Οι διακριτές αυτές τοποθετήσεις οδηγούν και σε διακριτές πολιτικές προτεραιότητες».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!