Στο όνομα ποιων συμφερόντων τόσοι νεκροί;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ήταν προδιαγεγραμμένη η κατάληξη του μοιραίου φορτίου που φυλασσόταν στη ναυτική βάση στο Ζύγι. Όσα είδαν, εκ των υστέρων, το φως της δημοσιότητας με τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις του διοικητή της μονάδας και τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των αρμόδιων αξιωματούχων, επιβεβαιώνουν τη συνειδητή εγκληματική «αμέλεια». Πολύ περισσότερο που αποδείχτηκε ότι γνώση και ανάμειξη στους χειρισμούς είχαν πολύ υψηλά κλιμάκια της Προεδρίας, ενώ είχαν διαρκή εμπλοκή στο «λεπτό» χειρισμό του θέματος όχι μόνο οι κλασικά εμπλεκόμενοι στο κυπριακό Αμερικανοί και Βρετανοί, αλλά και οι Γάλλοι και οι Γερμανοί.
Με δημοσίευμά του στο Έθνος, ο Γ.Δελαστίκ αποκάλυψε πως το συγκεκριμένο φορτίο είχε κατασχεθεί από τις κυπριακές Αρχές το Φλεβάρη του 2009 κατ’ εντολή των Αμερικανών. Αφορούσε πυρομαχικά και εκρηκτικά  από το Ιράν προς τη Συρία σε ρώσικο πλοίο κυπριακής σημαίας. Σε ανάλογη κατάσχεση στο παρελθόν, σε αντίποινα η Συρία είχε ανοίξει ναυτικό εμπορικό δίαυλο με τα κατεχόμενα! Προκαλεί τουλάχιστον απορία, πώς είναι δυνατόν στο σύνολο σχεδόν του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου να αποσιωπάται εντελώς αυτή η διάσταση. Αντιθέτως «έγκυροι» ανταποκριτές, που έχουν διαπρέψει στο πρόσφατο παρελθόν παπαγαλίζοντας τα πολεμικά ανακοινωθέντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για τις επεμβάσεις στο Ιράκ και τη Λιβύη, μας διαφώτισαν αποδίδοντας την εγκληματική «φύλαξη» των εκρηκτικών στις σχέσεις της κυβέρνησης Χριστόφια με το… συριακό καθεστώς!
Η στροφή των τελευταίων ετών της κυβέρνησης της Κύπρου στον άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ είναι απροσχημάτιστη και αποδεικνύεται πλέον με τραγικό τρόπο εγκληματική για το λαό και τη χώρα. Η λαϊκή οργή στοχοποίησε δίκαια, από την πρώτη στιγμή, το Προεδρικό Μέγαρο, γιατί η φονική υποκρισία και ο ωμός κυνισμός δεν μπορούν να κουκουλωθούν με τους συνήθεις θεατρινισμούς των παραιτήσεων ευθιξίας. Ούτε η ανάγκη για τιμωρία και αλήθεια θα εγκλωβιστούν εύκολα στις αντιπολιτευτικές επιδιώξεις της κυπριακής Δεξιάς.
Να έρθουν όλες οι πτυχές της υπόθεσης στο φως, να πληρώσουν όλοι οι ένοχοι, όχι να πάνε σπίτι τους απλώς, αυτές είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις στο όνομα των νεκρών που προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο του αίματος του μαρτυρικού νησιού.                    
  Δ.Υ.
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!