Αρχική κοινωνία Εγκεφαλικό μετά τη… διαθεσιμότητα

Εγκεφαλικό μετά τη… διαθεσιμότητα

Στη φυσική, εκτός από την εργασιακή, εξόντωση οδηγούνται οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με τις ευλογίες της τρόικας και την εκτελεστική δεινότητα της κυβέρνησης.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί στο Ηράκλειο της Κρήτης θρηνούν έναν 53χρονο συνάδελφό τους που δεν άντεξε την ψυχολογική πίεση της διαθεσιμότητας. Σε συνδυασμό με οικογενειακά του προβλήματα, που τον ταλαιπωρούσαν το τελευταίο διάστημα, η ανακοίνωση για το κλείσιμο της Δημοτικής Αστυνομίας δημιούργησε έναν ασφυκτικό κλοιό φόρτισης. Το πρωί της 23ης Αυγούστου ο 53χρονος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε από τους συναδέλφους του στο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της μαγνητικής τομογραφίας υπέστη και δεύτερο βαρύτερο εγκεφαλικό με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί σε κωματώδη σχεδόν κατάσταση στην Εντατική για περίπου τρεις εβδομάδες.
Την Παρασκευή και αφού πλέον ήταν κλινικά νεκρός οι συγγενείς του αποφάσισαν να τον αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξη αλλά και να δωρίσουν τα ζωτικά του όργανα προς μεταμόσχευση σε άλλους συνανθρώπους τους.
«Μετά από σχεδόν 30 χρόνια στη μάχιμη υπηρεσία και πλησιάζοντας προς τη σύνταξη, δεν είναι εύκολο να βλέπεις το όνομά σου στις λίστες της διαθεσιμότητας. Ο συνάδελφος ήταν ήδη πιεσμένος και αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και της τρόικας οδηγούν, πλέον, στη φυσική εξόντωση των εργαζομένων. Μας πεθαίνουν ή μας οδηγούν στις αυτοκτονίες, με την Κρήτη να παρουσιάζει θλιβερή πρωτιά και σε αυτό τον τομέα» λέει στον Δρόμο ο Γιάννης Ψαρράς, πρόεδρος των δημοτικών αστυνομικών του Δήμου Ηρακλείου.   

Μάριος Διονέλλης

Σχόλια

Exit mobile version