Μία συλλογή με νέους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής κυκλοφορεί εδώ και μερικές ημέρες από την ιστοσελίδα,με την οποία συνεργάζεται ο Δρόμος, www.elliniki-skini.gr και την B-Otherside Records. Πρόκειται για μία συλλεκτική έκδοση που αριθμεί μόλις 350 αντίτυπα, σε δίσκο βινυλίου.

Η συλλογή δεν είναι συλλεκτική μόνο επειδή κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.
Είναι συλλεκτική και για έναν ακόμη λόγο: το εξώφυλλό της είναι ένα κόμικ που σχεδίασε ειδικά για το σκοπό αυτό ο Πέτρος Ζερβός, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σκιτσογράφους (και συνεργάτης του Δρόμου), καθώς επίσης γιατί είναι, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις συλλεκτών, η πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας που μπαίνει όχι απλά σκίτσο, αλλά κόμικ ως εξώφυλλο σε δίσκο στην Ελλάδα.
Ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας, Μπάμπης Πολυχρονιάδης, αναφέρει ότι: «Eίμαστε υπερήφανοι και για τις συμμετοχές που έχουμε στο δίσκο αυτό, αφού οι περισσότεροι είναι νέοι καλλιτέχνες που δεν έχουν καμία κυκλοφορία στο ενεργητικό τους, αλλά που έχουν πολλά να πουν με τη μουσική και τους στίχους τους. Συνδυάσαμε ήχους διαφορετικούς και καλύψαμε ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής σκηνής: rock, hip-hop, electronica, indie, rockabilly, punk κ.ά.»
Οι 12 συμμετέχοντες και τα τραγούδια τους στο δίσκο είναι τα εξής:
Πλευρά A
Venus in Furs – Scars (https://www.myspace.com/venusinfursband)
Ο Ακάλεστος – Το κουκί (https://www.myspace.com/oakalestos)
Unholy Union – Γη (https://www.myspace.com/uutheband)
FlyByWire – Το άγγιγμα του Μίδα (https://www.myspace.com/fbyw)
No Batter – Α little story (https://www.myspace.com/nobatter)
Ανδρείκελος – Χειροβομβίδα στον λαιμό (feat. Gadfly) (https://www.myspace.com/andreikelos-https://www.myspace.com/tbegadfly)
Πλευρά B
South Off – Child’s play
(https://www.myspace.com/southoff)
Hypnelia – To make you mine (https://www.myspace.com/hypnelia)
Indiependents – Without you (https://www.myspace.com/indiependentsgreece)
Katrin The Thrill – You make me wanna die
(https://www.myspace.com/katrinthethrill)
Decomposer – Most Desired (https://www.myspace.com/decomposertheband)
Crazed – Death Bet
(https://www.myspace.com/thecrazedsalonica)

Η κυκλοφορία του δίσκου συμπίπτει χρονικά με τον έναν χρόνο λειτουργίας της ιστοσελίδας και για το λόγο αυτό, αύριο Κυριακή 23 Ιανουαρίου, στο An Club της οδού Σολωμού θα πραγματοποιηθεί μία διπλή γιορτή με live από συμμετέχοντες στο δίσκο όπως: South Off, Ακάλεστος, Venus In Furs, Fly By Wire, Unholy Union και No Batter, ενώ θα υπάρξει και dj set με κομμάτια από την ελληνική μουσική σκηνή.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!