Με συγκεντρώσεις αγανάκτησης και οργής, καθώς και με ακτιβισμούς, απάντησε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στην κυβερνητική ανακοίνωση για περικοπή των μισθών τους.

Η φαιή προπαγάνδα των ΜΜΕ μιλά για «ειδικά μισθολόγια», πράγμα που παραπέμπει το μυαλό του μέσου πολίτη σε καλοπληρωμένους υπαλλήλους, ενδεχομένως και σε «ρετιρέ». Όμως, η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική. Μιλάμε για μισθούς κάτω των 1.000 ευρώ για τη μεγάλη πλειοψηφία των ενστόλων, για 650 ευρώ για τους πρωτοδιόριστους, που ναι (τι προνόμιο!) είναι πάνω από το όριο του κατώτατου μισθού.
Η Αριστερά στέκεται με σεβασμό απέναντι στις ανάγκες της πλειοψηφίας των ενστόλων, θεωρώντας ότι είναι κρίσιμο να συνδεθεί η αγωνιστική διαθεσιμότητά τους με την ανάπτυξη του δημοκρατικού φρονήματος και της πατριωτικής στάσης – όχι με την πατριδοκαπηλεία και τον εθνικισμό, όπως επιχειρούν οι δυνάμεις της ακροδεξιάς. Για την Αριστερά είναι κρίσιμη η σύμπτυξη ενός παλλαϊκού, πανεθνικού μετώπου σωτηρίας της χώρας. Θέση μάχης απέναντι στις κυβερνήσεις των μνημονίων και την τρόικα, πρέπει να πάρουν και οι ένστολοι, αναδεικνύοντας ως πατριωτικό καθήκον την αντίσταση, μαζί με όλο το λαό, στις κυβερνήσεις που ξεπουλούν τα ιμάτια της χώρας, το έδαφος, τις υποδομές, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.
Χαρακτηριστικά, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημ. Κοδέλας, σε δήλωση συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των ένστολων αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Θα ήθελα να δηλώσω τη συμπαράστασή μου στον αγώνα σας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και στις αντικοινωνικές επιλογές της συγκυβέρνησης. Η επίθεση στα εισοδήματά σας είναι κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης των τελευταίων κυβερνήσεων στους μισθούς και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει τη μια κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη, πλέον ο ελληνικός λαός έχει αντιληφθεί πως η επίθεση αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Η ανάγκη ανατροπής των μνημονιακών «μονόδρομων» και χάραξης μιας νέας πορείας για την χώρα με άξονες την υπεράσπιση της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας, τη δημοκρατία, την παραγωγική ανασυγκρότηση, περνά μέσα και από την κατάκτηση ενός αξιοπρεπούς και δίκαιου εισοδήματος για τους ένστολους και μέσα από μια αναδιοργάνωση των Σωμάτων Ασφαλείας στην κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού, του εκσυγχρονισμού, του επαναπροσανατολισμού και της τόνωσης του κοινωνικού τους ρόλου στο πλευρό του πολίτη. Ενωμένος ο ελληνικός λαός μπορεί να αποτρέψει τον κοινωνικό και εθνικό εφιάλτη των νέων μέτρων και να αποτρέψει πολιτικές που οδηγούν στον κοινωνικό κανιβαλισμό και τον εκφασισμό».

T.T.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!