Καταγγέλλουν σχέδιο ερήμωσης και υποβάθμισης της υπηρεσίας

Με εντυπωσιακά ποσοστά συμμετοχής σε μια διήμερη απεργία, τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου -αλλά και τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία της 1ης Δεκέμβρη- οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Τυπογραφείο έστειλαν σαφές μήνυμα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππα, πως δεν θα συναινέσουν στη συντονισμένη απαξίωση, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, της υπηρεσίας τους.
Όπως καταγγέλλει η Αγωνιστική Κίνηση του Εθνικού Τυπογραφείου, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου-«ταφόπλακα» για τους δημοσίους υπαλλήλους και υλοποιώντας το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, η συγκυβέρνηση με εντολή της τρόικας, προχωρά σε καταργήσεις οργανικών μονάδων δημοσίων υπηρεσιών, οδηγώντας στην ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμισή τους, την εγκατάλειψη και σκόπιμη απαξίωση υγιών και με κοινωνική προσφορά οργανισμών προς τον πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό καταργούνται οι διευθύνσεις Διοικητικού, Οικονομικού και Πληροφορικής του Εθνικού Τυπογραφείου, μεταφέροντας στο ιδιότυπο καθεστώς του «κρατικού υπαλλήλου» χωρίς αντικείμενο και θέση εργασίας περίπου 70 άτομα, από το σύνολο των 260 που εργάζονται στο Τυπογραφείο.
Μιλώντας στον Δρόμο η Όλγα Πετρούλια, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου Εργαζομένων του Εθν. Τυπογραφείου, κάνει λόγο για οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης του οργανισμού που παρά την τεράστια εκτυπωτική του ικανότητα, έχει ουσιαστικά μείνει χωρίς αντικείμενο – ούτε καν τα σχολικά βιβλία δεν στέλνονται πλέον εκεί για εκτύπωση. Τονίζει, ωστόσο, πως οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν τα σχέδια διάλυσης του Εθνικού Τυπογραφείου, κάτι που ούτως ή άλλως φάνηκε από τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τη Δευτέρα 28 Νοεμβ ρίου, με τους απεργούς να απαιτούν να σταματήσει κάθε σχέδιο κατάργησης των διευθύνσεων του Τυπογραφείου, δηλώνοντας αποφασισμένοι να υπερασπίσουν τις παραγωγικές δυνατότητες του εργοστασίου ενάντια σε κάθε σχέδιο συρρίκνωσής του.
Οι απεργοί είχαν συνάντηση με τον υπουργό Δ. Ρέππα και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, στην οποία δεν έλαβαν πειστικές απαντήσεις, γεγονός που τους ώθησε να αποφασίσουν συνέχιση του αγώνα τους. Οι ίδιοι μιλούν για σχέδιο συστηματικής εγκατάλειψης και υποβάθμισης της εκτυπωτικής μονάδας του Ε.Τ., κατάργηση της θέσης του ειδικού γραμματέα και τώρα πλέον ακρωτηριασμό του ενιαίου και αδιάσπαστου της υπηρεσίας, ξεκαθαρίζοντας ότι θα πολεμήσουν τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας.

Γ.Κ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!