Άλλη μια φορά η κυβέρνηση, υπό την πίεση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις από το Δημόσιο, απεργάζεται σχέδια για τη συρρίκνωση του Εθνικού Τυπογραφείου και μάλιστα σε βαθμό διάλυσης, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένα από τα σχέδια που συζητά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μειώνει το προσωπικό κατά 67%. Είναι η δεύτερη προσπάθεια μέσα σε ένα χρόνο να «αναδιαρθρωθεί» το Εθνικό Τυπογραφείο, μόνο που τότε οι αντιδράσεις των εργαζομένων με συνεχείς 48ωρες απεργίες απέτρεψαν τα σχέδια. «Κινδυνεύει μια δημόσια υπηρεσία που, παρά την τεράστια, κατά 30%, συρρίκνωση του προσωπικού της, παραμένει πλεονασματική προφέροντας περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ στον Κρατικό Προϋπολογισμό, με αυξητική τάση κάθε χρόνο», διαβάζουμε σε ανακοίνωση της Αγωνιστικής Κίνησης Εθνικού Τυπογραφείου. «Μια μονάδα με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες και τον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1833 και σήμερα απασχολεί και συντηρεί 235 οικογένειες».
Οι εργαζόμενοι μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις τους αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά και καταγγέλλουν ως προπέτασμα καπνού τα όσα ακούγονται περί «αναδιάρθρωσης», «εξυγίανσης» και «παραγωγικότητας», πίσω από τα οποία κρύβονται οι πραγματικές επιδιώξεις για εγκατάλειψη και σκόπιμη απαξίωση υγιών και με κοινωνική προσφορά οργανισμών.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!