Σχεδόν καθολική συμμετοχή στις απεργίες και τα συλλαλητήρια

Σε συνεχείς κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού αντιδρώντας στο νέο οργανόγραμμα με το οποίο, όπως καταγγέλλουν, μειώνονται οι υπάρχουσες δομές κατά 55%, με τη μέθοδο της συγχώνευσης ή ακόμα και της εξαφάνισης αρμοδιοτήτων και διευθύνσεων. Σε μια μαζικότατη γενική συνέλευση –την περασμένη Τρίτη– του μεγαλύτερου συλλόγου εργαζομένων στο πρώην αυτόνομο υπουργείο Πολιτισμού αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων με 24ωρες απεργίες μέχρι και σήμερα, Παρασκευή, με καθημερινές συγκεντρώσεις στην κεντρική υπηρεσία. Η συμμετοχή στην απεργία, αλλά και στα συλλαλητήρια είναι σχεδόν καθολική. Την Τετάρτη μάλιστα επιχειρήθηκε να γίνει πορεία μέχρι το Μουσείο Ακρόπολης, όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στην οποία ομιλητής ήταν ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. Η συνέχιση της πορείας μέχρι το Μουσείο απαγορεύθηκε στους διαδηλωτές, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η αντιμετώπιση αυτή δείχνει όχι μόνο τη σκληρότητα της κυβερνητικής πολιτικής συνολικά, αλλά και την πλήρη απαξίωση του πολιτισμού και των εργαζόμενων σε αυτόν.
Οι εργαζόμενοι λένε ότι το σχέδιο που προωθείται ουσιαστικά εξαφανίζει τις αρμοδιότητες του Πολιτισμού μέσα στο ενιαίο υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, προσδίδοντας στις υπηρεσίες μόνο διεκπεραιωτικό χαρακτήρα και επιχειρώντας να ξεμπερδέψουν με τις «ενοχλητικές» αρχαιότητες που αντιμετωπίζονται ως «εμπόδιο» στην ανάπτυξη.
Ανάμεσα στα όσα προκαλούν την αντίδραση των εργαζομένων είναι η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να θέσει προς πώληση (μαζί με άλλα δημόσια κτίρια) το κτίριο των κεντρικών υπηρεσιών του πρώην υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, ώστε μετά το Δημόσιο να πληρώνει ενοίκιο για τη χρήση του στον ιδιώτη που θα το αγοράσει.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!