Καθώς οι εκλογές πλησιάζουν, τα δημοτικά σχήματα –παρατάξεις ή κινήσεις– εντείνουν την προεκλογική εκστρατεία και ξεδιπλώνουν τις λύσεις που προτείνουν για τα προβλήματα των πόλεων. Στην Καλλιθέα –τον τέταρτο σε πληθυσμό δήμο του λεκανοπεδίου Αττικής– κατεβαίνει η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας με επικεφαλής τον Τάκη Μακρίδη, γιατρό στο επάγγελμα, με θητεία δημοτικού συμβούλου στο προηγούμενο Δ.Σ., μακρόχρονη προσωπική και οικογενειακή παρουσία στους αγώνες της πόλης, αλλά και εν γένει στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες από την περίοδο της δικτατορίας ως σήμερα.

Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας μετρά πάνω από πέντε χρόνια ζωής και μια επιτυχημένη θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, αφού στις προηγούμενες εκλογές –με υποψήφιο τότε τον Γιώργο Χελάκη– είχε τιμηθεί με το 12% περίπου των ψήφων του καλλιθεάτικου λαού, εκλέγοντας τρεις δημοτικούς και τρεις διαμερισματικούς συμβούλους.

Η ίδρυσή της έγινε από ενεργούς πολίτες της πόλης χωρίς συγκεκριμένη κομματική ταυτότητα και αυτός ο αυτόνομος χαρακτήρας διατηρήθηκε και συνεχίζει να διατηρείται. Μέλη ή φίλοι αριστερών σχημάτων στην πλειονότητά τους, χωρίς ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν κομματική ταυτότητα, ανοιχτοί σε όποιον μοιράζεται τις βασικές αρχές της Κίνησης, έβαλαν ως βάση τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας, της χρηστής διοίκησης του δήμου, της βιώσιμης ανάπτυξης, του σεβασμού του δημόσιου χώρου, της αρμονίας του δομημένου περιβάλλοντος με το φυσικό.
Δούλεψαν και δουλεύουν με πάθος για την πόλη τους και διατήρησαν τη συλλογικότητα και την ενότητα της Κίνησης με κριτική διάθεση και εποικοδομητικό, ελεύθερο και δημοκρατικό διάλογο σε ανοιχτές γραμματείες και γενικές συνελεύσεις, που γίνονταν όσο τακτικότερα είναι δυνατό.
Στους χαλεπούς καιρούς μας, με την πρωτόγνωρη κρίση που γνωρίζει η οικονομία μας και τα  αποτελέσματα στην καθημερινότητα του λαού μας, με τη διάρρηξη των κοινωνικών ιστών, την υποβάθμιση της καθημερινής ζωής και την εξαθλίωση των χαμηλών οικονομικά στρωμάτων, η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας προτάσσει τον αγώνα ενάντια στα μέτρα της φτώχειας και δραστηριοποιείται τόσο για τα τοπικά προβλήματα που εντείνονται με τον «Καλλικράτη» όσο και για τα ευρύτερα πολιτικά θέματα. Με κεντρικό σύνθημα «Δήμος αλληλέγγυος στους πολίτες» και βασική θέση – απεύθυνση στον καλλιθεάτικο λαό «Μαζί σχεδιάζουμε, προτείνουμε, διεκδικούμε και αλλάζουμε την πόλη μας», αγωνίζεται για: τη σωτηρία των τελευταίων ελεύθερων χώρων, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τον ανθρωποκεντρικό πολεοδομικό σχεδιασμό, την κοινωνική πολιτική με τη δημιουργία και ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών, την προώθηση του συμμετοχικού σχεδιασμού, την τοπική δημοκρατία με την ενίσχυση των συλλογικών πρωτοβουλιών των πολιτών, πολιτών που είναι πραγματικά ενεργοί και ελεύθεροι και όχι πελάτες της τοπικής εξουσίας. Ακριβώς γι’ αυτό το τελευταίο, φρόντισαν να απομακρύνουν κάθε υπόνοια πρόταξης προσωπικών φιλοδοξιών και σύνδεσης δημόσιων θέσεων και προσώπων, εφαρμόζοντας την εναλλαγή των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων. Η Καλλιθέα είναι μια μεγάλη πόλη, με πλούσια πληθυσμιακή σύνθεση και πολυπολιτιστικό προφίλ. Τα προβλήματά της, όμως, σχολάζουν εδώ και δεκαετίες. Η σημερινή διοίκηση του δήμου ολοκληρώνει την τρίτη τετραετία της, έχοντας συσσωρεύσει πολύ τσιμέντο στην πόλη και αρκετά έργα βιτρίνας, που καθόλου δεν βελτίωσαν τη ζωή του λαού της Καλλιθέας. Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας θεωρεί ότι η διοίκηση του δήμου πρέπει να αλλάξει και ζητά την ψήφο των Καλλιθεατών για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της με πείσμα, σύνεση και αισιοδοξία.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!