Μήνυση σε εκπαιδευτικό έκανε ο βουλευτής Πολατίδης

Στα μέσα του Φλεβάρη του 2009, ο Η.Πολατίδης, βουλευτής του ΛΑΟΣ, μαθαίνει ότι μία καθηγήτρια ιστορίας στο 3ο Γυμνάσιο Σερρών αποκαλεί το ΛΑΟΣ «κόμμα του κεφαλαίου, που προσπαθεί να εξαπατήσει τον λαό όπως ο Χίτλερ και που τα τοπικά στελέχη του είναι ψεύτες».
Η ενόχλησή του ήταν τόση που έφτασε στο σημείο να επικοινωνήσει τόσο με την τοπική ΕΛΜΕ όσο και με τον διευθυντή του σχολείου για να ζητήσει εξηγήσεις. Η προσπάθειά του να πάρει απολογία ως άλλος ανακριτής από την καθηγήτρια δεν καρποφορεί παρά και τη φυσική του παρουσία στο χώρο του σχολείου!
Έτσι, αφού ο Πολατίδης είδε πως δεν παίρνει, έστω και προφορική, δήλωση μετάνοιας, στράφηκε στη δικαιοσύνη ζητώντας τα εξής πρωτοφανή: δήλωση μετάνοιας, χρήματα και προσωπική κράτηση.
Πιο συγκεκριμένα, με την αγωγή του, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, στράφηκε εναντίον του πρώην πρόεδρου της ΟΛΜΕ Κώστα Μανιάτη, πρώην γεν. γραμματέα του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη και του τότε αντιπροέδρου και γεν. γραμματέα της ΕΛΜΕ Σερρών, Κων.Ψαθά και της Σταυρούλας Σάββα, ζητώντας πρόστιμο 50.000 ευρώ για τον κάθε αναγόμενο, προσωπική κράτηση 6 μηνών και γραπτή δήλωση μετάνοιας για τις πράξεις τους! Η υπόθεση, εκδικάζεται την ερχόμενη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στο Πρωτοδικείο της πόλης γεγονός που έχει ήδη πυροδοτήσει αντιδράσεις και ψηφίσματα συμπαράστασης τόσο από την ΑΔΕΔΥ όσο και από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ με τα οποία καταγγέλλουν την παρέμβαση των εκπροσώπων του ΛΑΟΣ στην εκπαιδευτική διαδικασία και την προσπάθειά τους να αμφισβητήσουν την παιδαγωγική αυτονομία των εκπαιδευτικών ποινικοποιόντας την έκφρασης γνώμης και τη συνδικαλιστική δράση.

Λ.Σ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!