Μετά τις ποινές που εξαγγέλλει η κυβέρνηση για όσους αρνούνται να πληρώσουν τα αυξημένα εισιτήρια κατά 40% και 80%, σειρά στην προσπάθεια τρομοκράτησης των ενεργών πολιτών είχε η εταιρεία Τραμ Α.Ε. που αποφάσισε να καταθέσει μήνυση συλλήβδην εναντίον κινήσεων πολιτών και δημοτικών σχημάτων που κινητοποιούνται κατά της αύξησης των εισιτηρίων κατηγορώντας τους ότι προτρέπουν το κοινό να μην εκδίδει εισιτήρια!

Ο πανικός της κυβέρνησης είναι ολοφάνερος. Συκοφαντεί κααι υποτιμά το κίνημα κάνοντας λόγο για «τζαμπατζήδες» προκαλώντας το κοινό αίσθημα περί δικαίου.
Παρόλα αυτά οι κινήσεις πολιτών συνεχίζουν τις δράσεις τους διεκδικώντας φτηνές, δημόσιες και ποιοτικές συγκοινωνίες για όλους. Το Σάββατο 4/2, μέλη κινήσεων και επιτροπών πραγματοποίησαν δράσεις σε αρκετούς σταθμούς μέσων μεταφοράς, λεωφορείων, μετρό και τραμ.
Από τις 12.00 το πρωί και για δύο ώρες μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους σταθμούς του μετρό στο Σύνταγμα, στο Μοναστηράκι, στον Αγ. Αντώνιο, στο Αιγάλεω, στη Νερατζιώτισσα, και στον Αγ. Δημήτριο. «Συνεχίζουμε και απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αυξήσεις: Δεν ακυρώνουμε εισιτήρια, δεν επιτρέπουμε να καταπατούνται τα δικαιώματά μας από τους ελεγκτές, συλλογικά και οργανωμένα διεκδικούμε καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες για όλους», αναφέρουν οι κινήσεις πολιτών σε ανακοίνωσή τους. Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιήθηκαν και τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου σε αρκετούς σταθμούς της Αττικής.
Ακόμα σήμερα Σάββατο 11 Φεβρουαρίου οι πολίτες που αρνούνται το χαράτσι συνεχίζουν με εξορμήσεις ενημέρωσης και δράσεις έμπρακτης αντίστασης. Καλούν σε δράσεις από τις 12.00 έως τις 14.00 στους σταθμούς μετρό Μοναστηρακίου, Πανόρμου, Αττικής, Αγ. Αντωνίου, Αγ. Δημητρίου, Νερατζιώτισσας και σε σταθμούς τραμ και γραμμές λεωφορείων.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!