Ήταν εύστοχος ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για την πρόταση μομφής.

Έκανε, όμως, ένα περιττό φάουλ κατεβαίνοντας –έστω στιγμιαία- στο επίπεδο στο οποίο επιδιώκουν οι Σαμαράς-Βενιζέλος να διεξάγεται η αντιπαράθεση.
Εμείς απευθυνόμαστε στον κόσμο που δεινοπαθεί και κρέμεται από τα χείλη μας. Αγνόησέ τους! Το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, τους περιφρονεί γι’ αυτό που κάνουν και γι’ αυτό που είναι. Προσπέρασέ τους! Η επικοινωνία και η ενίσχυση των δεσμών μας με τα θύματα της πολιτικής τους είναι ο στόχος. Θεώρησέ τους τελειωμένους! Αλλιώς, μόλις πατήσεις στο γήπεδό τους, παίζουν με τους όρους τους και είναι αδίσταχτοι. Δεν θα μπορέσουν να σε ταπώσουν με επιχειρήματα, αλλά θα επιχειρήσουν να σε μπουγελώσουν. Το κάνουν συνέχεια. Το κάνουν στη Βουλή, το κάνουν και στα τηλεπαράθυρα με τη συνδρομή των δημοσιογράφων-εκτελεστών που δουλεύουν για τους μεγαλοεργολάβους.
Είναι φανερό ότι προσπαθούν να σε δυσφημίσουν και να σε απαξιώσουν, χρησιμοποιώντας ψέματα, συκοφαντίες και παραπληροφόρηση. Είτε να σε ταυτίσουν με την τρομοκρατία, που οι ίδιοι υποκινούν, είτε να σε κατατάξουν στα άκρα, που οι ίδιοι ανήκουν, είτε να σε βγάλουν «λίγο», όντας οι ίδιοι μετρ της ανεπάρκειας και της ανικανότητας, είτε να σε εξομοιώσουν μαζί τους στη συνείδηση του πολίτη συμπαρασύροντάς σε στα λασπόνερα του σιναφιού τους. Εάν τους υποτιμήσεις σ’ αυτό, σε τράβηξε η ρουφήχτρα και χάθηκες.
Αυτό το λάθος γίνεται και ξαναγίνεται στα κανάλια από τους πολιτευτές της Αριστεράς. Συνομιλώντας ως ίσος προς ίσον, με τους ξεπουλημένους, τους παλαιοκομματικούς, τους ακροδεξιούς και τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., επιζητώντας την προσοχή τους ή το σεβασμό τους, ή –ακόμα χειρότερα- αστειευόμενοι μαζί τους, χάνουμε το δίκιο μας και εμπίπτουμε άθελά μας στην άδικη ισοπέδωση «όλοι το ίδιο είσαστε». Αυτή τη διαστροφή πρέπει να την εξαλείψουμε. Χιλιάδες φορές έχουν εμφανιστεί οι εκπρόσωποι της Αριστεράς στην τηλεόραση, αλλά η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν διευρύνεται. Είναι μάλλον φανερό ότι ο στημένος τρόπος με τον οποίο διεξάγεται η αντιπαράθεση ευνοεί το κατεστημένο.
Οι ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα έχουν πάντοτε μια ευεργετική επίδραση στον κόσμο, γιατί, αποφεύγοντας τη σαβούρα των καναλιών, που υφίσταται ο κάθε πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συνήθως τέσσερις εναντίον ενός, έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει διεξοδικά και ήρεμα τις απόψεις του. Προχτές, στο βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος προς στιγμήν συμπεριφέρθηκε σαν να ήταν σε τηλεπαράθυρο, κι εκεί, τα κοράκια βρήκαν περιθώριο για να χυμήξουν. Η Αριστερά πρέπει να μην παρασύρεται από τους αντίπαλούς της, λόγω και έργω. Ειδικά τώρα που γκρεμίζονται με το σάπιο καθεστώς τους!
Και με την ευκαιρία, όσο τολμηρό κι αν ακούγεται, ίσως θα έπρεπε οι Συριζαίοι να κόψουν ολοσχερώς τις εμφανίσεις τους σε όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Αυτό, σε συνδυασμό με μια αποφασιστική στροφή στην κοινωνία, στην άμεση χωρίς τη διαμεσολάβηση της οθόνης επαφή με τους πολίτες, θα μπορούσε να μας διαφοροποιήσει και να δώσει νέα ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοαποκλεισμένος,
Γκαούρ

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!