Ο Ποσειδώνας Ιλισίων χτυπάει το καμπανάκι: «Είδος πολυτελείας τείνει να γίνει ο αθλητισμός»!

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κραυγή αγωνίας από τον Ποσειδώνα Ιλισίων για το μέλλον του αθλητισμού, με φόντο τα χαράτσια στους αθλητές. Ο σύλλογος, στο έγγραφο διαμαρτυρίας που εξέδωσε, κάνει λόγο για «την έντονη διαφωνία του και την κατηγορηματική του αντίθεση στην απόφαση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας που επιβάλλει χρηματική συμμετοχή ανά αθλητή και ανά αγώνισμα, στις ημερίδες και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κολύμβησης καθώς και την κατάργηση των αποζημιώσεων για την εκτός έδρας συμμετοχή των αθλητών στους τελικούς των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων (θέσεις 1-8)».
Και συνεχίζει: «Τα νέα χαράτσια έρχονται μετά από τα πρόσφατα για την έκδοση ψηφιακών δελτίων, για την ετήσια θεώρηση των δελτίων, για τις μεταγραφές των αθλητών οποιασδήποτε ηλικίας. Το Δ.Σ. του Ποσειδώνα Ιλισίων κατανοεί πλήρως πως εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής, τα αρμόδια υπουργεία έχουν μειώσει την επιχορήγηση προς τις ομοσπονδίες, όμως αδυνατεί να δεχτεί πως ο αθλητισμός και μάλιστα ο ερασιτεχνικός παύει να αποτελεί δικαίωμα όλων αλλά τείνει να γίνει είδος πολυτελείας».
Το θέμα είναι μεγάλο και δεν επικεντρώνεται μόνο σε ένα σπορ, αφού ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν κι άλλα αθλήματα, όπως έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό. Και, μάλιστα, οι δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται σε όλο το οικοδόμημα του ελληνικού αθλητισμού αναμένεται να γίνουν εντονότερες όταν ανακοινωθούν οι προϋπολογισμοί για το 2013. Προϋπολογισμοί οι οποίοι αναμένεται να είναι μειωμένοι μέχρι και 80%. Αξεπέραστα τα προβλήματα, λοιπόν.
Ας αναλογιστούν όλοι, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση: «Τις ανεπανόρθωτες συνέπειες και ιδιαίτερα σε καιρό κρίσης, στη σωματική και ψυχική υγεία της νεολαίας και όχι μόνο. Οι σύλλογοι δεν έχουν άλλους πόρους επιβίωσης, εκτός από το βασικό αιμοδότη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, τους γονείς των αθλητών, ελάχιστους οικονομικούς παράγοντες και πλέον ανύπαρκτους λόγω κρίσης χορηγούς. Τελικός αποδέκτης και του νέου χαρατσιού θα είναι οι γονείς. Γονείς που βιώνουν την οικονομική κρίση (άνεργοι – απλήρωτοι εργαζόμενοι – εργαζόμενοι των 300 ευρώ – μικροεπαγγελματίες που αν δεν έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να τις κρατήσουν), γονείς που προσπαθούν να αντεπεξέλθουν με μεγάλη δυσκολία, σε όλες τις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Γονείς, αθλητές και αθλούμενοι, που ήδη σε πολλά κολυμβητήρια πληρώνουν καθημερινά για να καταστεί δυνατή η λειτουργία τους».

Β.Γ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!