Αρχική διεθνή Δελτίο Τύπου Προεδρείου ΠΟΣΔΕΠ

Δελτίο Τύπου Προεδρείου ΠΟΣΔΕΠ

Η ΠΟΣΔΕΠ καταδικάζει με τον πιο απόλυτο και απερίφραστο τρόπο τη δολοφονία στα διεθνή ύδατα από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ πάνω από 10 και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων αθώων πολιτών, που συμμετείχαν στη νηοπομπή του “στολίσκου της Ελευθερίας” μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Ο Ισραηλινός στρατός για μια ακόμα φορά ενεργεί στη διεθνή σκηνή με τρόπους που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του κρατικού τρομοκράτη και πειρατή.

Καλούμε την ελληνική Κυβέρνηση να καταβάλλει άμεσα κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωση όλων των μελών της αποστολής του “στολίσκου της Ελευθερίας” αλλά και των πλοίων. Επίσης καλούμε την κυβέρνηση να διακόψει κάθε είδους στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και να επιδιώξει την καταδίκη και την επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει.

Ελπίζουμε η θυσία αυτών των ανθρώπων σήμερα θα δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις, που θα βοηθήσουν σημαντικά και άμεσα στην οριστική και δίκαιη επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος.

Η Ομοσπονδία θα κοινοποιήσει την απόφασή της αυτή τόσο στην εδώ Ισραηλινή Πρεσβεία όσο και στις αντίστοιχες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στην παιδεία και την έρευνα στο κράτος του Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Μ. Σταυρακάκης
Καθηγητής Ε.Μ.Π.

Η Γραμματέας
Ευγενία Μπουρνόβα
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α.

 

Σχόλια

Exit mobile version