Πρωτοφανής αποκλεισμός των ερασιτεχνών από τις υπηρεσίες ΕΟΠΥΥ

Με ανακοίνωση-κατα-πέλτη έκανε δυναμική παρέμβαση το αθλητικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό των ερασιτεχνών αθλητών από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Μια ακόμα απόδειξη ότι η μνημονιακή λαίλαπα δεν έχει τέλος. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «Το υπουργείο Υγείας με πρόσφατη εγκύκλιό του (22238/28-06-2013), προς όλες τις υπηρεσίες Υγείας του ΕΟΠΥΥ, απαγορεύει τη χορήγηση ιατρικών βεβαιώσεων υγείας των αθλητών από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τα αθλητικά σωματεία και τους χρήστες των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού».
Και συνεχίζει: «Πρόκειται για μια ακόμα ανάλγητη μνημονιακή απόφαση που θα επιβαρύνει οικονομικά δεκάδες χιλιάδες αθλούμενους και τα αθλητικά σωματεία, ενώ ταυτόχρονα θα επιδεινώσει το υπάρχον πρόβλημα με τις ψεύτικες βεβαιώσεις που παρέχονται ανεξέλεγκτα από τρίτους και τους υποτυπώδεις ιατρικούς ελέγχους των αθλητών. Επιπλέον, εκφράζουμε σοβαρά ερωτηματικά για τη πρόθεση των κυβερνητικών εντολοδόχων της τρόικας να επεκτείνουν το μέτρο και σε ό,τι αφορά τη χορήγηση ιατρικών βεβαιώσεων προς τους μαθητές, ούτως ώστε να συμμετέχουν χωρίς κινδύνους και στο μάθημα της φυσικής αγωγής στο σχολείο, προσθέτοντας ένα ακόμα χαράτσι στον προϋπολογισμό κάθε οικογένειας».
Όπως καταλαβαίνει κανείς, πρόκειται για μείζον θέμα που δεν γινόταν να μην πάρει έκταση.
Αξίζει, μάλιστα, να αναφερθεί ότι προηγήθηκε ερώτηση στη Βουλή από τους βουλευτές Αθ. Πετράκο, Παν. Δριτσέλη, Κ. Ζαχαριά, Αναστ. Κουράκη, Νικ. Μιχαλάκη, Ευγ. Ουζουνίδου και Γιώργ. Πάντζα.
Στην ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι βουλευτές χαρακτηρίζουν αδιανόητη την εγκύκλιο, επισημαίνουν ότι: «Η οργανωμένη αθλιατρική κάλυψη, η προστασία της υγείας των ερασιτεχνών αθλητών, οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι από το Δημόσιο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας και η ασφάλιση όλων των εν ενεργεία ερασιτεχνών αθλητών πρέπει να αποτελούν βασικό στοιχείο μιας οργανωμένης κοινωνίας και μιας πολιτικής προσανατολισμένης στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό» και καταλήγουν: «Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί: Αν προτίθενται να ανακαλέσουν την απαράδεκτη εγκύκλιο με την οποία εξαιρούν την προληπτική ιατρική των συμβεβλημένων αθλούμενων από τον ΕΟΠΥΥ;».

Β.Γ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!