Ένα νέο αυτοδιοικητικό σχήμα δημιουργήθηκε στη δυτική Κορινθία και συγκεκριμένα στο δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Είναι η Αγωνιστική Αυτοδιοικητική Πρόταση «Συμπολιτεία» η οποία είναι μια συμμαχία ενεργών πολιτών, που τα προηγούμενα χρόνια συναντήθηκαν σε αγώνες και κινηματικές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Αγώνες για τον Κορινθιακό, τα εργοστάσια ενέργειας και το λιθάνθρακα, αγώνες κατά των ΣΔΙΤ που προω θούσαν οι τοπικές αρχές, για τα διόδια, για την ακρίβεια, για την προστασία του περιβάλλοντος και άλλα κοινωνικά ζητήματα.  Η Συμπολιτεία έχει καταφέρει να συσπειρώσει πολίτες με διαφορετικές κομματικές αφετηρίες, αλλά με κοινές ανησυχίες και με κοινή πεποίθηση ότι μόνο ενωμένοι μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις επιθέσεις που δέχεται και θα δεχτεί εντονότερα με τον Καλλικράτη, η τοπική κοινωνία. Επικεφαλής του σχήματος για τις εκλογές του Νοέμβρη, θα είναι ο Ανδρέας Ζάρρος.

Στο κάλεσμα που απευθύνουν στους δημότες αναφέρουν: «Βιώνουμε μια ζοφερή οικονομική και πολιτική πραγματικότητα, την κύρια ευθύνη της οποίας έχουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Η πρόσφατη επιτήρηση της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οδηγεί τη χώρα σε μια πρωτόγνωρη φτώχια και την κοινωνία σε αδιέξοδα. Επίσης, η αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης», που είναι τμήμα των μέτρων που επεβλήθησαν από την Ε.Ε., δεν αποτελεί αφετηρία αλλαγής του σημερινού, συγκεντρωτικού, αυτοδιοικητικού μοντέλου. Απομακρύνει περισσότερο τους δημότες από την τοπική εξουσία, υπονομεύει την αυτοοργάνωσή τους και επιβάλλει ολοκληρωτικά τους νόμους της αγοράς. Η Συμπολιτεία είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και ελπιδοφόρα πολιτική συνεύρεση και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «μακάρι να αποτελέσουν ένα κομμάτι, από τα πολλά παρόμοια που πρέπει να βρεθούν, για να συμπληρωθεί το πάζλ των κινηματικών αυτοδιοικητικών σχημάτων σε όλη τη χώρα, που θα παλέψουν για να αλλάξει το σάπιο πολιτικό σκηνικό».

sympolitia.blogspot.com

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!