Η Κίνηση Πολιτών Ναυπακτίας είναι μια δημοτική κίνηση που δραστηριοποιήθηκε αρχικά το 2005 στην Ναύπακτο. Στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2006, όπου συμμετείχε (ως Κίνηση Πολιτών Ναυπάκτου) με επικεφαλής τον Κώστα Καρακώστα, ψηφίστηκε από το 8,34% των δημοτών. Εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπάκτου από 1 δημοτικό σύμβουλο.
Σ’ αυτές τις εκλογές, η Κίνηση Πολιτών Ναυπακτίας διεκδικεί τη συμμετοχή και την ψήφο των πολιτών, µε επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο και πάλι τον Κώστα Καρακώστα, σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης της Κίνησης.

Η Κίνηση Πολιτών Ναυπακτίας προτείνει και διεκδικεί δράσεις για μια δικαιότερη και ομορφότερη πόλη, για δημοκρατική αυτοδιοίκηση και συμμετοχή των πολιτών. Όλη την προηγούμενη τετραετία σήκωσε το βάρος της αντιπολίτευσης στο δήμο Ναυπάκτου, διεκδίκησε μαζί με τους πολίτες λύσεις για τα προβλήματα, αποκάλυψε τις στρεβλώσεις στη λειτουργία του δήμου και κατέθεσε δεκάδες προτάσεις που θα μπορούσαν να είχαν πάει την πόλη μπροστά. Στις επόμενες εκλογές ο στόχος της είναι να περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, διεκδικώντας την διοίκηση του δήμου Ναυπακτίας. Σε κάθε περίπτωση όμως η κίνηση θα είναι παρούσα όλη την επόμενη τετραετία. Γιατί η Κίνηση Πολιτών Ναυπακτίας θα είναι εδώ όχι μόνο την πρώτη και την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, αλλά και την Τρίτη Κυριακή.
Θέλουμε βέβαια να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι δυνατόν ν’ αλλάξουν τα πάντα αμέσως. Ακόμη κι αν η Κίνηση Πολιτών Ναυπακτίας αναλάβει την διοίκηση του Δήμου Ναυπάκτου, δυστυχώς δεν υπάρχει η καλή μάγισσα που θα πατήσει το κουμπάκι για ν’ αλλάξει την πόλη και την κοινωνία γύρω μας. Τα πράγματα δεν αλλάζουν με ένα (οποιοδήποτε) εκλογικό αποτέλεσμα. Οι ενεργοί πολίτες, η καθημερινή δραστηριότητά τους, είναι η μόνη θα μπορέσει να βάλει το νερό στ’ αυλάκι, να φέρει τις μεγάλες αλλαγές που δικαιούμαστε.
Η Κίνηση Πολιτών Ναυπακτίας είναι ανοιχτή σε κάθε ενεργό πολίτη που έχει διαφορετική οπτική για τον τρόπο που θα έπρεπε να οργανώνεται και να λειτουργεί η πόλη και ολόκληρη η επαρχία και θέλει να συμμετέχει σε μια κοινή προσπάθεια για την προώθηση σύγχρονων ριζοσπαστικών λύσεων στα προβλήματα της Ναυπακτίας.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!