Αρχική κοινωνία Δήμος Κορυδαλλού: Πάμε Αλλιώς

Δήμος Κορυδαλλού: Πάμε Αλλιώς

Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού Πάμε Αλλιώς, κίνηση με ξεκάθαρη και σαφή κοινωνική και πολιτική προέλευση, με την δυναμική που μέχρι τώρα ανέπτυξε, έχει κερδίσει ήδη το διακριτό και αυτόνομο ρόλο της στον Κορυδαλλό. «Ενοχλήσαμε» δημιουργικά το αυτοδιοικητικό κατεστημένο του Κορυδαλλού και προβληματίσαμε θετικά τους πολίτες. Είχαμε παρουσία στους θεσμούς για να έχουμε ενημέρωση και να θέτουμε ζητήματα, για να ελέγχουμε, να διαμορφώνουμε και όποτε χρειάζεται να ανατρέπουμε αποφάσεις, για να ασκούμε αντιπολίτευση.

Η περιοδική έκδοση της εφημερίδας της δημοτικής μας κίνησης «Κορυδαλλιώς», η λειτουργία του Ανοιχτού Δημοτικού Στεκιού στο Κορυδαλλό, οι εβδομαδιαίες συναντήσεις της συντονιστικής επιτροπής και των θεματικών ομάδων, η λειτουργία δυκτιακού ιστότοπου, η παρακολούθηση του δημοτικού συμβουλίου και των νομικών προσώπων του δήμου παράλληλα με τις πρωτοβουλίες και την οργάνωση δράσεων στα πλαίσια της αντίστασης, της συμμετοχής και των διεκδικήσεων κάθε κλίμακας του κινήματος συνθέτουν την εικόνα της δημοτικής κίνησής μας, που στοχεύει σε συνθήκες όπου οι πολίτες δεν θα είναι θεσμικοί καταναλωτές αποφάσεων αλλά οι παραγωγοί τους.

Όλο το προηγούμενο διάστημα με επίγνωση όχι μόνο της δεινής θέσης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξ αιτίας της παρακράτησης των πόρων και της υποχρηματοδότησης λόγω «Καλλικράτη», αλλά και της δραματικής κατάστασης που αντιμετωπίζει ο κόσμος της εργασίας, αναδείξαμε το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει ο Δήμος Κορυδαλλού, δημιουργώντας μια μεγάλη ασπίδα αλληλεγγύης και αντίστασης για τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω της κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό: Διεκδικήσαμε να πάρει μέτρα που θα στηρίζουν την απασχόληση, θα τονώνουν την τοπική αγορά και τους μικρο-επαγγελματίες. Να σταθεί δίπλα στους ανέργους, τους νέους, τις γυναίκες και τους μετανάστες,αναπτύσσοντας την κοινωνική αλληλεγγύη στον Κορυδαλλό.
Παράλληλα εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο σχέδιο «Καλλικράτης». Στηρίζουμε εθελοντικά τις γυναίκες της πόλης μας που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω ανεργίας ή βίας. Συμμετείχαμε στις συσκέψεις των γιατρών του Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας, των συνδικαλιστών ιδιωτικής υγείας και της ανοιχτής επιτροπής αγώνα για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας περίθαλψη.
Διεκδικούμε την πλήρη διαφάνεια και τον κοινωνικό έλεγχο με ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες των πολιτών στη διαχείριση των κονδυλίων του Δήμου και στη λήψη των αποφάσεων με παράλληλη οργανωτική – παραγωγική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του δήμου. Διεκδικούμε πλήρη διαφάνεια στις προσλήψεις των εργαζομένων για να πάψουν να είναι όμηροι των κάθε λογής τοπικών κέντρων εξουσίας.
Δεν κάνουμε βήμα πίσω και επιμένουμε να αγωνιζόμαστε για μια πράσινη και βιώσιμη πόλη. Γιατί η προστασία και η οικολογική ανασυγκρότηση του Όρους Αιγάλεω,η κατεδάφιση του ΚΥΤ της ΔΕΗ, τα Αθλητικά Έργα γιά ερασιτεχνικό αθλητισμό, οι πλατείες και τα πεζοδρόμια, η ανάπτυξη του αστικού και περιαστικού πρασίνου, η εκπαιδευτική και πολιτιστική αναβάθμιση του Κορυδαλλού, εκτός των άλλων ωφέλιμων συνεπειών στην ζωή μας, δημιουργούν θέσεις απασχόλησης και μειώνουν την ανεργία.
Στην πορεία προς τις εκλογές του Νοεμβρίου καλούμε τους συμπολίτες/σσες μας στον Κορυδαλλό μέσα από την καθημερινή παρουσία και δράση μας στην πόλη και στην κοινωνία ν΄αλλάξουμε τους συσχετισμούς στον Δήμο, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σ’ αυτούς και τους συνεργάτες τους, που έστησαν τα σενάρια του φόβου και του τρόμουτων εργαζομένων, των νέων , των ανέργων, των γυναικών, των χαμηλοσυνταξιούχων, των αυτοαπασχολουμένων. Να υπερασπιστούμε την κοινωνική αλληλεγγύη, την οικολογία, την πολιτισμική πολυμορφία, τον κοινωνικό έλεγχο και την δημοκρατική συμμετοχή στην πόλη, διεκδικώντας δημοκρατική και φιλολαϊκή Τ.Α.

Καίτη Κυλάκου, υποψήφια δήμαρχος

pamealliws.blogspot.com

Σχόλια

Exit mobile version