Tου Χρήστου Κιτσίδη.

Οι ερχόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα διεξαχθούν σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα για τους εργαζόμενους στην πατρίδα μας, εξαιτίας των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση με τις οδηγίες του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε.

Η εκλογές θα γίνουν σύμφωνα με τον νόμο «Καλλικράτης», που αποτελεί εξειδίκευση των αντιλαϊκών μέτρων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν πρόκειται δηλαδή για ένα απλό λειτουργικό διαχειριστικό- διοικητικό μέτρο, αλλά για μια καθοριστική για το σύστημα πολιτική επιλογή.

Οι στρατηγικές επιλογές που προωθούνται είναι η διείσδυση του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου σε τομείς του Δημοσίου, όπως παιδεία, υγεία, δομές που αφορούν την πρόνοια κ.α. και η μετατροπή των δήμων από φορείς δωρεάν παροχής υπηρεσιών προς τους δημότες σε επιχειρήσεις που θα πωλούν υπηρεσίες, πράγμα που θα επιβαρύνει οικονομικά τους δημότες και θα αποπροσανατολίσει τον διεκδικητικό τους ρόλο, διευκολύνοντας την κεντρική εξουσία να αποποιείται των ευθυνών της. Ταυτόχρονα, επιβάλλει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με απολύσεις και ελαστικές μορφές εργασίας.
Ο συνδυασμός μας, ως η σημερινή δημοτική Αρχή, ενημέρωσε για τις συνέπειες από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και έδωσε δείγματα γραφής για την πολιτική της φιλοσοφία. Υπερασπίστηκε το εισόδημα των δημοτών, αφού κατά τη διάρκεια της τετραετίας δεν επέβαλλε καμία αύξηση σε τέλη, φόρους, τιμολόγια ύδρευσης, τροφεία κ.λπ.
Συμπαρατάχθηκε με τους αγωνιζόμενους φορείς στις διάφορες θεσμικές και οικονομικές διεκδικήσεις τους. Διεκδίκησε θέσεις που βελτιώνουν το κοινωνικό επίπεδο των κατοίκων και εναντιώθηκε σε επιδιώξεις υποβάθμισής του.
Αντιτάχθηκε στην πράξη σε ανατροπές εργασιακών σχέσεων και στις νέες ελαστικές μορφές εργασίας.
Υπερασπίστηκε την πολιτική λειτουργία των οργάνων του Δήμου με διαφάνεια και χωρίς αποκλεισμούς.
Πραγματοποίησε έργα με αποκλειστικό γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην οικονομία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
Σχεδίασε, προετοίμασε και ενέταξε έργα που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου μας για την επόμενη εικοσαετία, με κριτήριο τις σύγχρονές ανάγκες των συμπολιτών μας.
Διεκδικούμε εκ νέου την ψήφο του λαού του διευρυμένου Δήμου Τυρνάβου, με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των κατοίκων και την απόκρουση των επιπτώσεων των αντιλαϊκών μέτρων, καλούμε τους δημότες σε μια πλατιά συσπείρωση, ώστε να κάνουμε τον διευρυμένο Δήμο Τυρνάβου αντάξιο της ιστορίας του, αντάξιο του μόχθου και της κοινωνικής προσφοράς των κατοίκων του.

*Ο Χρήστος Κιτσίδης είναι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελώνα-Τυρνάβου

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!