Να στεκόμαστε δίπλα στο λαό και υπέρ των συμφερόντων του.
Του Γιώργου Χαλκιαδάκη,
υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Ηράκλειο.

 

Κυριακή 6 του Μάη, εκλογές. Δεν ψηφίζουμε απλά τούτη τη φορά. Τούτη τη φορά μετέχουμε ενεργά σε μια πλατιά κοινωνική-δημοκρατική διαδικασία. Η ψήφος μας, τούτη τη φορά, δεν είναι απλά η επιβεβαίωση της τοποθέτησής μας σε τούτο ή τον άλλο κομματικό χώρο. Η ψήφος μας τούτη τη φορά είναι η δήλωση της πρόθεσής μας, να πάρουμε ή όχι τις τύχες του τόπου μας στα χέρια μας. Είναι η δήλωση της πρόθεσής μας ή όχι, να εγκαταλείψουμε την πεπατημένη ταχτική της εκχώρησης των πολιτικών αποφάσεων που μας αφορούν σε κάποιους «εκπροσώπους μας» για τέσσερα χρόνια και να την αντικαταστήσουμε με την ενεργό καθημερινή συμμετοχή μας στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου.
Στις εκλογές της Κυριακής συγκρούονται δύο βασικές αντιλήψεις. Από τη μια εκείνη που εκχωρεί εν λευκώ και για τέσσερα χρόνια την ευθύνη λήψης των αποφάσεων στον βουλευτή μας και η άλλη που επιβάλλει στο βουλευτή την υποχρέωση της συνεχούς και σε καθημερινή βάση συνεννόησης και συνεργασίας με την κοινωνία και τα κινήματά της. Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είμαστε οι ίδιοι ενεργά και δραστήρια μέλη των κοινωνικών κινημάτων, που στέκονται δίπλα στο λαό και παράγουν πολιτική υπέρ των συμφερόντων του. Μοναδική μας φιλοδοξία είναι να μεταφέρουμε αυτή την πολιτική στην κεντρική πολιτική σκηνή και στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Και θα τα καταφέρουμε!
Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είμαστε οι ενεργοί και δραστήριοι φορείς της ενότητας του λαού. Είμαστε οι φορείς του μετώπου των προοδευτικών αριστερών δυνάμεων του λαού για την έξοδο από τη σημερινή βαθιά κρίση. Εκείνοι που αγωνιστήκαμε πριν από τις εκλογές για τη συγκρότησή του και που δεν απογοητευθήκαμε όταν δεν έγινε, αλλά που πεισμώσαμε. Εκείνοι που θα συνεχίσουμε και την επαύριον των εκλογών για τη συγκρότηση του μετώπου. Και θα τα καταφέρουμε!
Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είμαστε οι φορείς της ανατροπής της σημερινής ζοφερής πολιτικής πραγματικότητας. Που δεν υποκύψαμε στο φόβο που καλλιέργησαν εντέχνως οι δυνάμεις της υποτέλειας, αλλά που αντισταθήκαμε μαζί με το λαό και για το λαό. Που θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα για την τελική νίκη. Και θα τα καταφέρουμε!
Οι εκλογές της Κυριακής είναι η πρώτη μέρα της ελπίδας!
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!