Η Γιούλη Ιεραπετριτάκη είναι ιστορικός-αρχαιολόγος και υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Ζήτησαν κάποτε από τον μεγάλο φιλόσοφο Μπερξόν να συνοψίσει σε μια μονάχα λέξη ολόκληρη την κοσμοθεωρία του. εκείνος σώπασε για μια στιγμή κι ύστερα αναφώνησε επιστράτευση, επιστράτευση! Όταν βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα εμπόδιο να επιστρατεύουμε όλες μας τις δυνάμεις κι έτσι το εμπόδιο θα νικηθεί.
Το μαύρο μέτωπο του Μνημονίου συνασπίστηκε ενάντια στο λαό και τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτού του «ανίερου γάμου» είναι πλέον εμφανή. Ως σύγχρονος μινώταυρος καταβροχθίζει με αδηφαγία τον κόσμο της εργασίας, ξεπαστρεύει βίαια τα ίχνη της συλλογικής μας μνήμης, καταργεί την εθνική κυριαρχία, απειλεί την ίδια τη ζωή.
Είναι ξεκάθαρο πια πως η κρίση χρέους χρησιμοποιήθηκε ως μοχλός πίεσης από το οικονομικό διευθυντήριο της Ευρώπης, για να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου εις βάρος των δικαιωμάτων του λαού. Πώς επιτυγχάνεται όμως ο στόχος αυτός; Με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την κατάργηση του κοινωνικού κράτους και, κυρίως, τη ραγδαία υποτίμηση της εργασίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Με γκεμπελικού τύπου προπαγάνδα προσπάθησαν να πλήξουν την αυτοπεποίθηση του Έλληνα, να υπονομεύσουν την εκτίμησή του απέναντι σε στοιχειώδεις λειτουργίες του κράτους, να τον ενοχοποιήσουν για τα αδιέξοδα που αυτοί δημιούργησαν. Μεθοδευμένα λοιπόν και καθόλου τυχαία η Ελλάδα «φορτώθηκε» για μια ακόμα φορά στην ιστορία της ένα ανυπόστατο χρέος που μετατρέπει τη χώρα σ’ ένα «κουρσεμένο» φέουδο των πολυεθνικών καρτέλ που μακροπρόθεσμα οδηγεί σε μια Ελλάδα χωρίς τους Έλληνες. Τα στοιχεία της Eurostat για το 2011 αναδεικνύουν περίτρανα το βρώμικο σχέδιο της ληστείας των Ελλήνων με αφορμή το έλλειμμα. Αυτοί μάλιστα που υποδουλώνουν εκατομμύρια ανθρώπων στη δικτατορία των αγορών, που μας απειλούν με πτώχευση, αν δεν «προσκυνήσουμε το Μνημόνιο», αδυνατούν και οι ίδιοι να εκπληρώσουν τα κριτήρια που τέθηκαν στο Μάαστριχτ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτά τα δύο χρόνια που η Ελλάδα ζει υπό το καθεστώς διαρκών εκβιασμών, με επιμονή και ειλικρίνεια αγωνίζεται για την κοινή δράση και συμπαράταξη όλων των αριστερών δυνάμεων, προκειμένου να ανατρέψει το πολιτικό σύστημα της νέας κατοχής και να ξεκινήσει μια νέα πορεία για την ανασυγκρότηση της χώρας.
Στις 6 του Μάη η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη. Ας επιστρατεύσουμε λοιπόν κι εμείς όλες μας τις δυνάμεις για τη δημιουργία ενός νέου δρόμου ελπίδας και αναγέννησης για τον λαό.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!