Μια σημαντική εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση δύο βιβλίων που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Στοχαστής

Μια από κάθε άποψη σημαντική και άκρως επίκαιρη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα για την παρουσίαση των βιβλίων Για την αλήθεια ή για το να λέμε την αλήθεια στην πολιτική του Αντόνιο Γκράμσι, και του Ξαναδιαβάζοντας τον Γκράμσι, του Λουκά Αξελού, τα οποία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Στοχαστής.
Μπροστά σε ένα κοινό που ξεπερνούσε τα 300 άτομα, οι ομιλητές ανέδειξαν την επικαιρότητα του Γκράμσι, αλλά και την ανάγκη η Αριστερά να ξαναμελετήσει, να αντιληφθεί σε βάθος τα νέα δεδομένα, ώστε να αναμετρηθεί αποτελεσματικά με την πραγματικότητα και να δώσει πειστική διέξοδο για το λαό.
Στην εκδήλωση-παρουσίαση, η οποία έγινε στην αίθουσα Ακροατήριο-Auditorium, μίλησαν ο φιλόλογος-συγγραφέας Λαοκράτης Βάσσης, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Καθημερινή Νίκος Ξυδάκης και ο εκδότης της εφημερίδας Δρόμος και μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ρούντι Ρινάλντι, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας. Την εκδήλωση συντόνισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μανιάτης.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη συγκρότησης ενός ευρύτατου συνασπισμού εξουσίας, με σκοπό την αναμέτρηση με τις δυνάμεις του Μνημονίου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη βελτίωσης της παρέμβασης της Αριστεράς για την κατάκτηση της ηγεμονίας. Ο Λαοκτάτης Βάσσης επισήμανε την ιστορική παρακαταθήκη του ΕΑΜ ως σημείο αναφοράς του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου πατριωτικού μπλοκ, ενώ ο Νίκος Ξυδάκης σημείωσε την απαίτηση να μιλήσει η Αριστερά με τους δικούς της όρους στους εργαζόμενους, πέρα από τη στρατηγική της έντασης και της πόλωσης. Ο Ρούντι Ρινάλντι έθεσε το θέμα της δημοκρατίας στο επίπεδο τόσο των κρατικών θεσμών όσο και του κόμματος, ενώ ο Γιώργος Μανιάτης υπογράμμισε πως το πρωταρχικό ζήτημα για την Αριστερά στην παρούσα φάση είναι να δώσει πρακτικές λύσεις στον κόσμο που δοκιμάζεται από το Μνημόνιο, χωρίς όμως να ξεχάσει τον στρατηγικό στόχο για τον κομμουνισμό.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!