Αρχική στήλες Για την ανατροπή στην ενημέρωση

Για την ανατροπή στην ενημέρωση

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα, στο Σινέ Κεραμεικός

Εκδήλωση με θέμα Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ EKM για ένα πλαίσιο ριζοσπαστικών ανατροπών στην ενημέρωση οργανώνεται τη Δευτέρα 27 Μαΐου, στις 7 μ.μ., στο Σινέ Κεραμεικός. Ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, ο υπεύθυνος του τομέα Ενημέρωσης Βασίλης Μουλόπουλος και η πανεπιστημιακός από το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Κομνηνού. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ρ. Σβίγκου, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Στην εκδήλωση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες των προτάσεών του για ένα πλαίσιο θεσμικών αλλαγών λειτουργίας των ΜΜΕ, με στόχο την ανατροπή της διαπλοκής τους με τα οικονομικο-πολιτικά κέντρα εξουσίας, την ενίσχυση του πλουραλισμού στην ενημέρωση και την εγγύηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Ως προτεραιότητα τίθεται η ανατροπή του σημερινού μονοπωλιακού καθεστώτος των τηλεοπτικών αδειών.
Στην εκδήλωση είναι καλεσμένοι κοινωνικοί φορείς, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια να ανοίξει ένας πλατύς διάλογος στην κοινωνία για την ποιότητα της ενημέρωσης.

Σχόλια

Exit mobile version