Αρχική πολιτική Γρηγόρης Μανουσάκης: Για να συμβάλλουμε στον ξεσηκωμό του λαού

Γρηγόρης Μανουσάκης: Για να συμβάλλουμε στον ξεσηκωμό του λαού

Ο Γρηγόρης Μανουσάκης είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά

Για πολύ κόσμο η πολυδιάσπαση της Αριστεράς ήταν πάντοτε ένα ερωτηματικό και οι αποχρώσεις της δυσδιάκριτες. Παράλληλα, πολλές πρωτοβουλίες που είχαν «σημαία» τους την ενότητα της Αριστεράς, άρχιζαν και τελείωναν την επομένη μέρα των εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε διαφορετικά: ο διάλογος είχε βάθος χρόνου. Οι εκάστοτε εκλογικές αναμετρήσεις και τα αποτελέσματα έπαιξαν αναμφισβήτητα έναν καταλυτικό ρόλο -είτε προωθητικό είτε όχι.
Είναι γεγονός, όμως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενέπνευσε αρκετές χιλιάδες ανθρώπων που βίωσαν πια ως ανάγκη την ενότητα και τη Δημοκρατία, συνάντησε, τροφοδοτήθηκε αλλά και τροφοδότησε πολλά κινήματα και κινητοποιήσεις που αναδείχθηκαν τα τελευταία χρόνια.
Παρά τα προβλήματα, αναπόφευκτα για το επίπεδο συνευθύνης και πολιτικοποίησης αναλογικά των συνιστωσών τους, κατάφερε να αποτελεί σήμερα το πιο ενωτικό, το πιο μαζικό και το πιο ζωντανό κοινό πείραμα σκέψης και δράσης αριστερών, κομμουνιστών, προοδευτικών ανθρώπων, που αν μη τι άλλο επιμένουν να αναζητούν και να επαναπροσδιορίζουν έννοιες και αξίες όπως δημοκρατία, αλληλεγγύη, συλλογικότητα και αξιοπρέπεια μέσα από έναν άλλο δρόμο.
Η βαρβαρότητα που προωθείται από τα μνημόνια και τις πολιτικές της τροϊκανής κυβέρνησης επιβάλλει αυτό το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, ώστε να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει με τη σειρά του και τις μετεκλογικές αντιστάσεις του λαού, να συμβάλλει στον ξεσηκωμό του, στον οποίο οφείλουμε να είμαστε και παρόντες και χρήσιμοι.

 

Σχόλια

Exit mobile version