Πρόσληψη-σκάνδαλο δημοσιογράφου και διαχειριστή blog στην ΕΡΤ3 καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα το θέμα έφτασε στη Βουλή με ερώτηση του βουλευτή Τάσου Κουράκη.

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Χρήστο Νικολαΐδη, εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και πρώην διευθυντή ειδήσεων του κρατικού καναλιού. Ο εν λόγω δημοσιογράφος προσελήφθη με ειδική σύμβαση 3.500 ευρώ στην ΕΡΤ-3 ως σύμβουλος προγράμματος ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην κρατική τηλεόραση.
Ο κ. Νικολαΐδης έχει ένα βαρύ βιογραφικό. Είναι ο δημοσιογράφος που πέρασε ξανά επί Καραμανλή από την ΕΡΤ3 και αποχώρησε με απόφαση του Νεοδημοκράτη Σπηλιόπουλου. Είχε προηγηθεί η διαγραφή του από την ΕΣΗΕΜ-Θ για μερικούς μήνες, με την κατηγορία της λογοκρισίας, καθώς «έκοψε» τη μετάδοση ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΜ-Θ, ως διευθυντής Ειδήσεων. Ο κ. Νικολαΐδης βρίσκεται ακόμη στα δικαστήρια μάλιστα με την ΕΡΤ3 για χρηματικές διαφορές, αλλά προσλαμβάνεται ξανά.
Παράλληλα ο κ. Νικολαΐδης είναι ο υπεύθυνος Τύπου της διοικούσας επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, μόνιμος υπάλληλος στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, εργαζόμενος στην υπέροχη TV100 επί Παπαγεωργόπουλου και προνομιακός συνεργάτης του ακροδεξιού blog taxalia. Το πιο εντυπωσιακό όμως στοιχείο είναι η μόνιμη θέση που κατέχει ο Χρήστος Νικολαΐδης ως υπεύθυνος στο γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.
«Είναι προφανές από την πιο πάνω απόφαση ότι ο κ. Χρήστος Νικολαΐδης προσλήφθηκε από την Κρατική τηλεόραση με μόνο προσόν την κομματική του ταυτότητα, καθώς προσλαμβάνεται χωρίς καν να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά» αναφέρει ο Τάσος Κουράκης στην ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό, ενώ ρωτά «με ποια προσόντα και με ποια κριτήρια θεμελιώνεται η επιλογή του κ. Νικολαΐδη σε θέση Συμβούλου της Γενικής Διεύθυνσης ΕΤ3 με μηνιαίες αποδοχές 3.500 ευρώ;» και ζητά την άμεση ανάκληση της πρόσληψης του δημοσιογράφου.
«Φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν θεώρησε κανέναν από τους, με μόνιμη σχέση εργασίας, δημοσιογράφους της ΕΡΤ3 ως ικανό να αναλάβει τη θέση του συμβούλου προγράμματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Όπως μαθαίνουμε το θέμα απασχόλησε και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.
Από την πλευρά της Ν.Δ. δεν υπήρξε αντίδραση, ενώ ο κ. Νικολαΐδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για φασιστικές συμπεριφορές και απέδωσε την ανακίνηση του θέματος σε προσωπικές του διαφορές με τον Τάσο Κουράκη.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!