Κι αυτό πάλι; Να βαφτίζουν με ωραίες αρχαιοελληνικές ονομασίες τα χειρότερα πράγματα, τα μεγαλύτερα εγκλήματα που διαπράττουν σε βάρος του τόπου; Σατανικό, σατανιστικό.

Θυμάμαι, όταν ήμασταν πιτσιρικάδες, βλέπαμε συχνά τα βυτιοφόρα που έκαναν εκκενώσεις βόθρων. Και γράφανε με μεγάλα γράμματα πάνω στα βυτία ονομασίες που τα έκαναν να φαίνονται πιο «ευγενή»! Γιατί, σκατατζίδικα ήτανε, αλλά δεν θέλανε να το φωνάζουνε κιόλας. Και μια μέρα, έρχεται ένα τέτοιο στην Πλατεία Καλλιγά, που έγραφε με τεράστια γράμματα πάνω στο βυτίο, «Ακρόπολις»! Πάνω στο βοθρατζίδικο, με γράμματα «αρχαιοελληνικά»! Κι από κάτω με μικρά γράμματα «εκκενώσεις βόθρων»! Τα πήρα στο κρανίο! Κι επειδή εκτός από πολύ ζωηρός, αγαπούσα πολύ την Ελλάδα, κουσούρι από την Πόλη, αντέδρασα βίαια. Από ένα παρτεράκι, όλα τα σπίτια στην περιοχή έχουν μικρές αυλές με δεντράκια και λουλούδια, μάζεψα μερικές πέτρες. Και μόλις είδα ότι τελείωσε η «εκκένωση» και ξεκινούσε να φύγει το βυτιοφόρο, άρχισα να πετάω τις πέτρες που έσκαγαν με θόρυβο πάνω στο μεταλλικό βυτίο! Όχι στον οδηγό, όχι στα τζάμια, στο βυτίο. Ντινγκ, ντινγκ, ντινγκ! Ο βοθρατζής τρελάθηκε! Δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβαινε! Φρενάρησε, άνοιξε την πόρτα να κοιτάξει και μόλις είδε τι γινόταν, άρχισε να ουρλιάζει, αλλά εγώ είχα γίνει καπνός. Φαντάζομαι ότι ποτέ δεν θα κατάλαβε γιατί του πετούσα πέτρες και θα συνέχισε να κυκλοφορεί το βοθρατζίδικο με τη βαρύγδουπη ονομασία «Ακρόπολις». Και τι να έκανα; Δεν είχα προκηρύξεις να του ρίξω, ώστε να συνειδητοποιήσει το νόημα της πράξης μου, ότι ήταν μια διαμαρτυρία, οπότε μάλλον θα το εξέλαβε σαν αταξία ενός κωλόπαιδου.
Αλλά, αυτό μου θυμίζουν κι αυτοί που εμφανίζονται με τα κοστούμια των υπουργών και των βουλευτών. Οι σύγχρονοι πατριδοκάπηλοι, οι νεοχουντικοί, οι νεοναζί και οι συνοδοιπόροι τους, ΔΗΜΑΡίτες και Σία, που κάνουν το ίδιο πράγμα, χωρίς κανένα από τα ελαφρυντικά που είχε ο βοθρατζής που πήγαινε για μεροκάματο. Αυτοί που προσπαθούν να κάνουν το σκατό παξιμάδι. Που ωραιοποιούν με αρχαιοελληνικές ονομασίες την σκατοπολιτική τους.
Η καταστροφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η εξαφάνιση της κοινοτικής αυτοτέλειας και η συρρίκνωση της δημοκρατίας, βαφτίστηκε «Καλλικράτης»! Το ρατσιστικό πογκρόμ, σε κυνηγάω μόνο και μόνο επειδή είσαι μαύρος, είτε έχεις χαρτιά είτε όχι, βαφτίστηκε «Ξένιος Δίας»! Η διάλυση της πανεπιστημιακής παιδείας βαφτίστηκε Σχέδιο Αθηνά! Οι μαφιόζοι αμαυρώνουν τα πρόσωπα, διαστρεβλώνουν την Iστορία, αλλοιώνουν τα νοήματα, ξεφτιλίζουν τις αξίες.
Αχ, Έλληνες… αχ, Έλληνες… Μέχρι πότε θα λιμνάζετε; Μέχρι πότε θα φοβάστε; Μέχρι πότε θα τους ανέχεστε; Μέχρι πότε δεν θα βλέπετε το παγόβουνο;
Εύχομαι και ελπίζω να βγούμε από το λήθαργο, πριν η Ελλάδα βυθιστεί αύτανδρη. Να συνειδητοποιήσει ο κάθε πολίτης ότι για όλα αυτά τα σχέδια που εφαρμόζουν οι κρατούντες, οι ονομασίες τους θα ήταν πιο συμβατές με το καταστροφικό τους περιεχόμενο, αν βαφτίζονταν «Σχέδιο Τιτανικός» και «Σχέδιο Φαλκονέρα»!

Στέλιος Ελληνιάδης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!