Να υποβαθμίσει και να αποκρύψει τη γενναία και άκρως ενθαρρυντική κίνηση των στρατιωτών στο ΚΕΝ Αυλώνας –για την οποία σας είχε ενημερώσει με ρεπορτάζ ο Δρόμος– προσπάθησε ο υπουργός Άμυνας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή.

Να υπενθυμίσουμε πως στα μέσα του Σεπτέμβρη, στο συγκεκριμένο κέντρο νεοσυλλέκτων, οι φαντάροι που έκαναν αγγαρεία στα μαγειρεία, αηδιασμένοι από την κατάσταση που επικρατούσε σε αυτά, ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους να κρατήσουν αποστάσεις ασφαλείας από το φαγητό γιατί κινδυνεύει η υγεία τους.
Το γεγονός προκάλεσε την οργή και αγανάκτηση των φαντάρων δύο λόχων (Διαβιβάσεων και Υγειονομικού) που αρνήθηκαν να μπουν στα εστιατόρια για να σιτιστούν και έκαναν καθιστική διαμαρτυρία έξω απ’ αυτά, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη και απάνθρωπη αντιμετώπισή τους από τη διοίκηση της μονάδας.
«Απλώς δεν τους άρεσε το δείπνο που ήταν νηστίσιμο και αποχώρησαν»(!), ήταν η απάντηση του κ. Μπεγλίτη, ο οποίος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να αποκρύψει την πραγματικότητα. Και συνέχισε ο υπουργός Άμυνας, εξηγώντας για την αποχή των στρατιωτών από το φαγητό: «Το πρόγραμμα συσσιτίου του ΚΕΤΘ την 14η Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Ανύψωσης του Τιμίου Σταυρού, προέβλεπε νηστίσιμο φαγητό (ριζότο, σαλάτα χωρίς λάδι και φρούτο), σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 9 του Γενικού Κανονισμού Τροφοδοσίας Ενόπλων Δυνάμεων».
Φυσικά, για την καθιστική διαμαρτυρία δεν τοποθετήθηκε, αφού η άρνηση να σιτιστείς με νηστίσιμα δεν προβλέπει και καθιστικές διαμαρτυρίες!
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η ερώτηση κατατέθηκε από τους έντρομους βουλευτές του ΛΑΟΣ, και συγκεκριμένα από τους Πλεύρη – Γεωργιάδη, οι οποίοι σαστισμένοι ανακαλύπτουν κινήσεις αλληλεγγύης μεταξύ των στρατιωτών!
«Η συγκεκριμένη πράξη δεν στοιχειοθετεί υποκίνηση ή καθιστική διαμαρτυρία, όπως και η μη λήψη φαγητού δεν τυποποιεί τέλεση πειθαρχικού ή ποινικού αδικήματος» δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης στους βουλευτές, οι οποίοι ζητούσαν να ενημερωθούν αν η συγκεκριμένη πράξη είχε υποκινητή και αν έχουν γίνει ενέργειες ώστε να ασκηθούν ποινικές και πειθαρχικές διώξεις.

Λ.Σ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!