Οι ανάπηροι αντιτίθενται σθεναρά στην αναλγησία της κυβέρνησης και της μνημονιακής πολιτικής.

Στη μεγάλη κινητοποίησή τους, την περασμένη Πέμπτη, με συγκέντρωση στην οδό Σταδίου και πορεία από το υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Οικονομικών, έστειλαν το ηχηρό τους μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις:
«Φτάνει πια! Την κρίση την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε, οι πλέον ευάλωτοι, οι φτωχότεροι των φτωχών, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας από την οικονομική κρίση, που πλέον έχει μετατραπεί σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων!».
Το αναπηρικό κίνημα αντιδρά στο νέο χαράτσι για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη συμμετοχή στις ιατρικές εξετάσεις, στην άμεση και την έμμεση περικοπή των προνοιακών επιδομάτων, του τελευταίου αυτού αναχώματος των πιο ευάλωτων πολιτών και φυσικά στον εξοντωτικό νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), «η ανεργία έχει χτυπήσει ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους αφήνοντας χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστους που υπόκεινται σε αιμοκάθαρση, άπορους νεφροπαθείς, πάσχοντες από συγγενή αιμορραγική διάθεση – αιμορροφιλία, συγγενείς καρδιοπάθειες, και άτομα με βαριές αναπηρίες όπως μεταμοσχευμένοι συμπαγών οργάνων, διαβητικοί, παραπληγικοί – τετραπληγικοί, τυφλοί, κωφοί κ.λπ. των οποίων η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής ή τεχνητών βοηθημάτων υγείας -ορθοπεδικών μέσων- τεχνητών μελών είναι από ανεπαρκής έως μηδενική».
Οι ανάπηροι ζητούν ακόμη να μην κοπεί το ΕΚΑΣ, να μη γίνουν μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις τους, άμεση αξιολόγηση της λειτουργίας του ΚΕΠΑ, των υγειονομικών του επιτροπών και όλου του θεσμού, έπειτα από τους 26 μήνες λειτουργίας του, λήψη μέτρων ώστε ο θεσμός να λειτουργεί δίκαια, αντικειμενικά και επιστημονικά και να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που ταλαιπωρεί τα άτομα με αναπηρία, που υφίστανται αδικαιολόγητες μειώσεις στα ποσοστά αναπηρίας τους.

Ζ.Ρ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!