Η αγριότητα του Καντάφι πάει να γίνει η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους. Τους δίνει την ευκαιρία να αναβαπτιστούν ως «ανθρωπιστές» και να εφορμήσουν στο λιβυκό πετρέλαιο καθαγιασμένοι από το αίμα των θυμάτων της.

Τα επιτελεία του ΝΑΤΟ ετοιμάζουν πυρετωδώς άλλη μία «ανθρωπιστική» επέμβαση, ενώ στις οθόνες των τηλεοπτικών δεκτών βλέπουμε τόσες άγριες σκηνές από τη Λιβύη, εδώ και τρεις εβδομάδες, όσες δεν έχουμε δει 10 χρόνια από το Αφγανιστάν, 8 από το Ιράκ και 3-4 από το Πακιστάν όπου διεξάγονται οι πόλεμοι των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και των λοιπών προθύμων. Η υποκριτική θλίψη για τους αμάχους – θύματα στη Λιβύη παίρνει τρομακτικές διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ποιοι είναι αυτοί που θα πάνε να «σώσουν τον λιβυκό λαό». Συχνά ξεχνάμε μέσα στον ορυμαγδό της καθημερινότητας ότι οι πρόεδροι και οι ηγέτες που μιλούν για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα στη Λιβύη θα έπρεπε να κάτσουν στο σκαμνί ως εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας.
Ας θυμηθούμε λοιπόν: Οι θάνατοι αμάχων που έχουν προκαλέσει οι «ανθρωπιστές» τα τελευταία χρόνια στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν ανέρχονται σε 919.967, με τον πιο βαρύ φόρο αίματος να έχει πληρώσει το Ιράκ, όπου οι νεκροί είναι 864.531 και οι τραυματίες 1.556.156 (Unknownnews, στοιχεία Αυγούστου 2010). Μόνο το 2009, σύμφωνα με τα ελάχιστα διαθέσιμα στοιχεία, από επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπολύουν πυραύλους Hellfire έχουν δολοφονηθεί 804-1.307 άμαχοι στην περιοχή Βαζιριστάν του Πακιστάν. Ο συνολικός αριθμός των αμάχων που δολοφονούνται από drones, τα οποία χειρίζονται από το αρχηγείο της CIA στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια, στο Ιράκ, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Υεμένη και τη Σομαλία παραμένει άγνωστος. Οι ανακοινώσεις που εκδίδονται ύστερα από τις επιθέσεις μιλούν πάντα για θανάτους «τρομοκρατών» ή «μαχητών». Όμως, στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel on line (11/1/2011) γράφει ότι η CIA, στις 16 απόπειρες εντοπισμού και δολοφονίας του ηγέτη των Πακιστανών Ταλιμπάν Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ, το 2009, δολοφόνησε 207-321 αμάχους.
Σχεδόν κάθε ημέρα, οι κάτοικοι του Βαζιριστάν δέχονται επιθέσεις από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Σχολεία έχουν κλείσει, γιατί οι γονείς φοβούνται ότι θα σκοτωθούν τα παιδιά τους από τα αεροπλάνα που πετούν συνεχώς από πάνω, οι αγρότες δεν τολμούν να δουλέψουν στα χωράφια τους γιατί τους ρίχνουν πυραύλους, θεωρώντας τους «τρομοκράτες». Γάμοι και πανηγύρια που συγκεντρώνουν πολλούς ανθρώπους γίνονται στόχοι. Επί προεδρίας Ομπάμα, στον οποίο η σουηδική ακαδημία απένειμε το Νόμπελ Ειρήνης, ως επιβράβευση για τη σφαγή αμάχων ως φαίνεται, η συχνότητα των επιθέσεων με drones έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με τη συνενοχή των πακιστανικών Αρχών.
Οι πόλεμοι της τελευταίας 20ετίας πάντα είχαν το ίδιο πρόσχημα: να ανατρέψουν έναν δικτάτορα (Μιλόσεβιτς, Σαντάμ Χουσεΐν), πρώην φίλο των Αμερικανο-ευρωπαίων, ή ένα καθεστώς, όπως αυτό των Ταλιμπάν, επίσης εγκαθιδρυμένο από τους Αμερικανο-ευρωπαίους και τους φίλους τους στον αραβικό κόσμο, για να «σώσουν» τους λαούς που υπέφεραν ή την ανθρωπότητα από την τρομοκρατία. Και πάντα είχαν το ίδιο αποτέλεσμα: να στέλνουν στην «αιώνια σωτηρία» του τάφου αμάχους, παιδιά, ηλικιωμένους και να δημιουργούν κύματα προσφύγων και εξαθλιωμένων. Οι Λίβυοι εξεγερμένοι που αντιδρούν στην ξένη επέμβαση, κάτι που επιμελώς αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ, γνωρίζουν ότι θα έχουν την ίδια μοίρα, αν επέμβουν οι «ανθρωπιστές».

Αρ.Α.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!