Στην καταδίκη 42 μεταναστών σε ποινές 4 και 8 μηνών για απείθεια και πρόκληση φθορών προχώρησε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης με αφορμή την εξέγερση που σημειώθηκε στο Κέντρο Κράτησης της Βέννας, στις 3 Φεβρουαρίου. Όπως καταγγέλλει η Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών, οι συγκεκριμένοι μετανάστες δικάστηκαν και καταδικάστηκαν χωρίς να λάβουν ενημέρωση και να μπορέσουν να ασκήσουν τα δικαιώματά τους της αναίρεσης ή της έφεσης και χωρίς καν τη δυνατότητα επικοινωνίας και εκπροσώπησης από δικηγόρο και χωρίς την προσήκουσα διερμηνεία.

Η Ομάδα Δικηγόρων τονίζει πως η υπόθεση αυτή φέρνει στην επιφάνεια το μείζον ζήτημα των σοβαρότατων παραβιάσεων στοιχειωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, που καταγράφονται εδώ και χρόνια εις βάρος μιας αφανούς κατηγορίας προσώπων, των κρατουμένων στο ως άνω Κέντρο Κράτησης, αλλά και σε άλλα αντίστοιχα κέντρα, που βρίσκονται κατά κανόνα στην ελληνική μεθόριο.

Οι μετανάστες, προερχόμενοι κυρίως από το Αφγανιστάν, είχαν εξεγερθεί ζητώντας τη διακοπή της συνεχιζόμενης παράνομης κράτησής τους.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!